Зеленський розповів, як Росія намагається загальмувати євроінтеграцію України
Зеленський розповів, як Росія намагається загальмувати євроінтеграцію України

Зеленський розповів, як Росія намагається загальмувати євроінтеграцію України

Дії Росії спрямовані на гальмування вступу України до ЄС.

Президент Володимир Зеленський заявив, що підтримує розширення території ЄС завдяки входженню до нього України, Молдови та Грузії. Але агресія РФ спрямована на гальмування євроінтеграції цих країн.

Про це заявив президент Володимир Зеленський на Міжнародній конференції у Батумі.

Так, Зеленський подякував лідерам ЄС за їхню підтримку на шляху вступу України до ЄС і закликав закликав надати Україні, Молдові та Грузії європейську перспективу. Президент зауважив, що Україна, Молдова і Грузія "не з книжок знають, що таке анексія, що таке окупація, що таке війна".

"Ми хочемо, щоб територія Євросоюзу стала більше і через цей вибір території трьох наших країн, на жаль, стали менше... На жаль, триваюча агресія РФ, гібридні атаки, окупація, спрямовані на те, щоб гальмувати наш рух до цієї інтеграції. Ми знаємо, що це тимчасово, але наскільки тимчасово, багато в чому залежить і від вас, шановні європейці, від вашої підтримки", - заявив президент України.

За словами Зеленського, Україна докладає всі зусилля, щоб стати членом ЄС.

"Доказом того, що нашим країнам є місце в європейському майбутньому, на мій погляд, може стати надання Україні, Грузії, Молдові європейських перспектив, як державам, які поділяють спільні цінності", - зазначив глава держави.

Нагадаємо, раніше американський президент Джо Байден заявив під час спільного брифінгу з канцлеркою ФРН Анґелою Меркель заявили, що США і Німеччина єдині у боротьбі з російською агресією і обіцяють разом захищати від дій Кремля союзників на східному фланзі НАТО.

Як повідомлялося, раніше глава держави Володимир Зеленський наголосив, щоУкраїна - це Європа, а тому обов'язково буде в Європейському Союзі.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Источник материала
loader
loader