Радник Держдепу США їде до України: деталі візиту
Радник Держдепу США їде до України: деталі візиту

Радник Держдепу США їде до України: деталі візиту

Він продовжить дипломатичні діалоги з Україною та Польщею з цілої низки питань, включаючи спільні занепокоєння щодо газопроводу "Північний потік-2" та енергетичної безпеки в цілому, а також поточні реформи.

Радник Державного департаменту Дерек Шолле відвідає Київ 20-21 липня та Варшаву 21-23 липня з метою підсилення стратегічної цінності відносин США з Україною і Польщею.

Про це повідомляє пресслужба Держдепу.

"Перебуваючи в Києві, радник Шолле зустрінеться з вищими урядовцями, щоб обговорити підтримку США зусиль України у протидії агресії Росії та у подальшому просуванні економічних і антикорупційних реформ", - йдеться в повідомленні.

Також він зустрінеться з представниками ділової спільноти, щоб обговорити економічне відновлення України та можливості спільного процвітання.

"У Варшаві радник Шолле обговорить з вищими урядовцями та представниками громадянського суспільства стратегічні двосторонні й регіональні питання, а також нашу спільну відданість демократичним цінностям та інституціям", - зазначили в Держдепі.

Він також спілкуватиметься з керівниками бізнесових кіл для зміцнення двосторонніх економічних зв'язків.

Нагадаємо:

США пропонують провести візит Володимира Зеленського до Вашингтона і зустріч з Джо Байденом у серпні, а не липні, як повідомляла раніше українська сторона.

7 червня під час телефонної розмови президента США і Володимира Зеленського стало відомо, що Джо Байден запросив президента України до Білого дому.

Новини України: які питання Зеленський планує обговорити з Байденом

Новини України: які питання Зеленський планує обговорити з Байденом
Источник материала
loader
loader