6 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Прогноз погоди на серпень: на Україну насуваються бурі та сильне похолодання
Прогноз погоди на серпень: на Україну насуваються бурі та сильне похолодання

Прогноз погоди на серпень: на Україну насуваються бурі та сильне похолодання

Як стверджує Леонід Горбань, відомий український синоптик, серпень в країні буде змінним. Спочатку нагряне сильна спека, потім - бурі і різке зниження температури.

Деталі коментарів Леоніда Горбаня - в Фактах ICTV.

Прогнозується сильна спека спочатку серпня

Як стверджує першоджерело, українцям слід готуватися до дуже сильної спеки в перші два тижні серпня. Тоді стовпчик термометра буде в діапазоні +31-34°С. Це на Півдні країни, на Сході можливе незначне підвищення температури. По всій Україні значення не будуть сильно коливатися, максимум на 2-3 градуси. Наприклад, в Київській області з 1 по 5 серпня очікувати слід +31-33°С.

Але вже з 15 серпня ситуація досить відчутно зміниться. Аномальна спека перетворитися на холод, температура може досягати максимум +26-28°С. До кінця місяця стовпчики термометрів опустяться ще нижче - до +21-23°С. Але, як стверджує Леонід Горбань, «не слід чекати температурні рекорди, адже погода не надто відрізнятиметься від серпневої норми».


Зі спекою прийдуть рясні дощі

Також прогноз синоптика поширився і на опади. Після першого тижня серпня з великою ймовірністю можливі потужні бурі і сильні грози. Невеликі дощі будуть надокучать українцям протягом усього місяця, але кілька разів варто побоюватися, що погода розбушується.

Так, на Півдні опади очікуються 2, 4, 7-8, 11, 25-26 серпня. У Київській області дощитиме буде 2, 7-8, 15, 22, 25, 29 серпня. Що стосується гірських регіонів, там важче визначити погоду, оскільки через нахил каньйонів вона там змінюється кілька разів на день.

Якщо вірити словам Віри Балабух, яка завідує відділом прикладної метеорології і кліматології Українського гідрометеорологічного інституту, в найближчі роки рясні дощі стануть частими гостями в нашій країні. Це станеться через велику кількість викидів парникових газів, яких стає дедалі більше.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що Діденко попередила про зливи, шквали та їхні наслідки.

Також ми писали, що після повені в Німеччині Європу чекають нові катастрофи - ще більш руйнівні.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом