"Тіньова" зайнятість: у Мінсоцполітики готують законопроект про стаж до пенсій
"Тіньова" зайнятість: у Мінсоцполітики готують законопроект про стаж до пенсій

"Тіньова" зайнятість: у Мінсоцполітики готують законопроект про стаж до пенсій

КИЇВ. 21 липня. УНН. Міністерство соціальної політики України напрацьовує законопроект, який дозволить долучити до системи соціального страхування людей, зокрема, з “тіньової” (неформальної) зайнятості. Про це в ефірі одного з телеканалів заявила міністр соціальної політики Марина Лазебна, передає УНН.

За її словами, в Україні наразі поширюється неповна та неформальна зайнятість. Це позбавляє велику кількість людей піти на пенсію у встановлений вік. За експертними підрахунками, в Україні таких є пів мільйона людей.

Цитата:

“За нашими експертними підрахунками, пів мільйона людей не будуть мати тих необхідних одного-п’ять років, які дають їм право піти на пенсію у встановлений вік. І над цим ми працюємо. Ми напрацювали законопроект і відправили його на експертизу у Міжнародну організацію праці, і будемо рухати його далі, тому що чим більше людей залучено до системи соціального страхування, чим більше працює, тим більше вони мають право на гідну пенсію, тому це питання номер 1”, - заявила Лазебна.

Деталі

Також вона вказала, що за ініціативи Президента розробляється програма “75+”, яка розрахована для виконання мінімальної норми соціального забезпечення для людей цієї вікової категорії і повинна гарантувати рівень забезпечення на пенсії при 30 роках стажу - 40%.

"В цьому році буде програма 75+ в допомогу таким людям, і на наступний рік у нас підготовлено рішення для людей 70+... Рішення про те, що 75-річні люди будуть отримувати по 400 гривень, було прийнято в лютому, та воно визначене, що це буде 1 жовтня", - зазначила міністр.

Додамо

З 1 липня 2021 року 5 мільйонів пенсіонерів повинні були отримати підвищення пенсій.

Лазебна також повідомила, що Пенсійний фонд України почав перераховувати пенсії для військовослужбовців.

Теги по теме
пенсии
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны