Конгресмени хочуть поговорити з Зеленським: закликають Байдена змінити дату зустрічі
Конгресмени хочуть поговорити з Зеленським: закликають Байдена змінити дату зустрічі

Конгресмени хочуть поговорити з Зеленським: закликають Байдена змінити дату зустрічі

Зеленський вважає, що ще рано говорити про його наступний президентський термін / фото УНІАН, Ратинський В'ячеслав

Конгресмени звернулися до Адміністрації президента США Джо Байдена з закликом змінити дату візиту українського глави Володимира Зеленського до Вашингтону.

Про це повідомляє Голос Америки.

З 7 серпня по 20 вересня Конгрес буде на канікулах, що ускладнює планування зустрічей з конгресменами та сенаторами.

"Мені не подобається такий час взагалі. Ми надіслали листи президенту (Джо Байдену), закликаючи, щоб цю дату змінили - для того, щоб члени Конгресу були тут у Вашингтоні в один час. Я сподіваюсь, що президент це розгляне. Я знаю, що він дуже зайнятий - це перший рік його адміністрації. Але змінити дату не так складно - і дозволити нам провести належний діалог з українським президентом", – розповіла співголова Групи підтримки України у Конгресі, конгресвумен Марсі Каптур.

Також обрану Білим домом дату візиту Зеленського розкритикував сенатор Тед Круз.

"Президент Зеленський не зможе залучити членів Конгресу, які на двопартійній основі протистоять капітуляції Байдена перед Путіним щодо Північного потоку-2. Мабуть, просто збіг", - написав Круз у Twitter.

Напередодні Білий дім запросив президента України Володимира Зеленського відвідати США 30 серпня.

У Байдена підкреслили, що візит глави Української держави підтвердить непохитну підтримку США суверенітету і територіальної цілісності України на тлі триваючої агресії Росії на Донбасі та в окупованому Криму.

Зеленський у відповідь на запрошення Білого дому заявив, що очікує на змістовну та плідну зустріч із Байденом.

7 червня під час телефонної розмови з Зеленським Байден запросив українського президента до Вашингтону. За кілька днів глава МЗС Дмитро Кулеба уточнив, що візит готується наприкінці липня.

У Білому домі тоді не могли назвати точну дату, коли Зеленський може зустрітися з Байденом. Згодом у ЗМІ з’явилась інформація, що візит перенесли на серпень.  

Зеленський відвідає США на тлі підписаної між Байденом і Меркель угодою про запуск російського газопроводу "Північний потік-2" та суперечок у Конгресі через невдоволення діями головного демократа країни республіканцями.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Яна Ставська

Теги по теме
Владимир Зеленский Джо Байден Северный поток-2
Источник материала
Поделиться сюжетом