На Закарпатті оцінили суму збитків від паводка: негода наробила лиха на 160 мільйонів - ОДА
На Закарпатті оцінили суму збитків від паводка: негода наробила лиха на 160 мільйонів - ОДА

На Закарпатті оцінили суму збитків від паводка: негода наробила лиха на 160 мільйонів - ОДА

Найбільше від паводку постраждав Рахівський район.

Негода на РахівщиніЗакарпатської області завдала збитків на майже 160 мільйонів гривень. Про це на брифінгу заявив голова Закарпатської ОДА Анатолій Полосков, передає пресслужба облдержадміністрації.

"10 липня на Рахівщині розпочалися інтенсивні дощі: загалом випало більше півмісячної норми опадів, що зумовило різке підвищення рівня води у річках. У результаті паводок зруйнував інфраструктуру, дорожнє полотно та затопив житлові будинки. Відразу було проведено оперативну нараду, сформовано штаб та залучено відповідні структури для ліквідації наслідків стихійного лиха", – сказав Анатолій Полосков.

Під час паводку зруйновано одну трансформаторну підстанцію, 600 м електричної мережі; затоплено 192 дворогосподарства, з них 93 – житлові будинки, 2 дороги обласного значення, 10 – комунального та 70 джерел децентралізованого водопостачання; пошкоджено 7 мостів, 50 мостових переходів, 48 мостів на лісових дорогах, 2 пішохідні мости, 4 ділянки берегоукріплень протяжністю близько 4 км та одну підпірну стінку.

Загальна сума збитків склала майже 160 мільйонів гривень, кажуть в ОДА.

За словами Анатолія Полоскова, наслідки негоди продовжують ліквідовувати. Наразі відновлюють дороги та укріплюють береги. На місцях працюють лісники, дорожники, рятувальники й поліцейські.

Очільник Закарпаття зазначив, що життєдіяльність села Стебний, котре найбільше постраждало внаслідок негоди, відновлено, а переважна більшість залучених служб уже завершила роботи.

Нагадаємо, 10 липня на Рахівщину налетіла потужна злива - велика вода затопила будинки, городи, змила дороги. Також днями через рясні дощі добряче затопило селище Великий Бичків у цьому ж районі, люди змушені пересуватись вулицею по коліна у воді.

Новини України: у Рахівському районі Закарпатської області негода затопила села і знищила врожаї

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны