Сусідні країни змінили умови в’їзду для українців: що слід врахувати під час перетину кордону
Сусідні країни змінили умови в’їзду для українців: що слід врахувати під час перетину кордону

Сусідні країни змінили умови в’їзду для українців: що слід врахувати під час перетину кордону

У Словаччину дозволили в’їжджати на загальних умовах, у Молдові будуть щотижня оновлювати списки “червоних” країн.

Обмеження на в’їзд громадян України на територію Словаччини скасовано, а перед поїздкою до Молдови необхідно знати про низку нових правил перетину кордону. Про це повідомили у четвер, 22 липня, на сайті Державної прикордонної служби України.

Словацькі колеги українських прикордонників поінформували, що з 21 липня українці можуть в'їжджати на територію Словацької Республіки на загальних умовах, які діяли до введення карантинних обмежень. Однак, громадяни України повинні дотримуватися вимог, визначених словацьким МОЗ - пройти повний курс вакцинації або 14-денну самоізоляцію.

На території Молдови з 19 липня посилено заходи щодо профілактики та протидії поширенню COVID-19 під час перетину кордону. Кожної п’ятниці влада країни буде визначати переліки країн з високим (“червона зона”) або низьким (“зелена зона”) епідеміологічним ризиком.  Список публікуватимуть на офіційних веб-сторінках державних органів Молдови, він буде набувати чинності з понеділка наступного тижня.

Громадянам, які будуть прибувати в Молдову з країн "зеленої зони" необхідно мати негативний результат ПЛР-тесту на COVID-19, зроблений не більш ніж за 72 години до перетинання кордону. Без результату тесту потрібно пройти 14-денну самоізоляцію. 

Не потрібний негативний ПЛР-тест на COVID-19 чи 14-денна самоізоляція при в’їзді в Молдову з країн "зеленої зони" для громадян, які пройшли повний курс вакцинації, після якого минуло не менш ніж 14 днів (або мають документ про наявність антитіл до COVID-19, який діє протягом 90 діб), дітям до 6 років, громадянам, що прямують транзитом територією Молдови (при умові, що транзит не буде перевищувати 24 годин).

Громадянам з країн “червоної зони”  потрібно обов’язково пройти 14-денну самоізоляцію. Виняток становлять громадяни, що пройшли повний курс вакцинації після якого минуло не менш ніж 14 днів (або мають документ про наявність антитіл до COVID-19, який діє протягом 90 діб), діти до 6 років, громадяни, що прямують транзитом по території Молдови (при умові, що транзит не буде перевищувати 24 годин), а також діти віком від 6 до 18 років з негативним результатом ПЛР-тесту на COVID-19, зробленим не більш ніж за 72 години до перетинання кордону.

Особи, які будуть перебувати на самоізоляції в Молдові, зможуть її завершити після 7-го дня у разі негативного результату ПЛР-тесту на COVID-19.

Молдовські прикордонники звертають увагу на те, що довідки про негативний результат ПЛР-тесту, проходження курсу вакцинації або наявність антитіл до COVID-19 мають бути румунською, англійською, французькою, німецькою, італійською або російською мовами. 

Нагадаємо, раніше у Молдові 15 громадян України намагалися перетнути кордон, пред'явившисфальсифіковані тести на COVID-19. Українцям все ж дозволили в'їзд до Молдови, але відправили всіх на двотижневий карантин.

Источник материала
loader
loader