Відірвало три пальці: у Львові в 6-річного хлопчика в руках вибухнула петарда
Відірвало три пальці: у Львові в 6-річного хлопчика в руках вибухнула петарда

Відірвало три пальці: у Львові в 6-річного хлопчика в руках вибухнула петарда

Відірвало три пальці та дивом не зачепило очі та обличчя. Так завершилися ігри з петардою на Львівщині. Вона вибухнула просто у руках 6-річного хлопчика. Де були батьки та у якому стані дитина зараз дізнавалася журналістка "5 каналу".

Удома у шухляді 6-річний Максим знайшов невідому річ і зацікавився нею. Що це, хлопчик не знав та почав бавитися.

"О така...така як велика петарда. Я просто бавився, я не знав що то таке", – зазначив постраждалий Максим Башак.

Раптово прогримів вибух. Крик першою почула мама Максима. Вона була у сусідній кімнаті.

"Виявляється він нею довго тер, вона дуже розігрілася в його руках. От і вибухнула. Це просто вибух петарди в хаті . Більше нічого не було. Далі в хаті крик та все. І біда на рівному місці", – каже мама хлопчика Галина Башак.

Каже, вдома дітям суворо забороняли брати петарди без нагляду дорослих.

"Чоловік казав, щоб ви без мене її не брали. Вони стріляли. Чоловік виходив перед тим. Ми живемо в особняку. А навпроти ніхто не живе, то вони кидала туди", – додає Галина Башак.

Нині Максим у дитячому опіковому центрі. Його стан медики оцінюють як середньої тяжкості.

"Тяжка травма кисті. Три пальці відсутні на момент поступления, два пальці частково залишилися. Там нігтьові фаланги відірвані, частина основної фаланги. Розірвані тканини на долоні", – наголосив завідувач опікового відділення 8 міської клінічної лікарні Василь Савчин.

Лікарі кажуть, що дитині пощастило, адже вибух дивом не пошкодив обличчя та очі. Нині головне – зберегти функції кисті бодай частково.

"Мусимо вичекати і дивитися, що лишилося живе. Які тканини життєздатні і будемо далі дивитися як відновити втрачені тканини. І максимально зберегти частини залишків тих кісточок, шоб була деяка функція себе обслуговувати", – підсумував Василь Савчин.

Медики прогнозують: на Максима чекає тривале лікування, кілька операцій та реабілітація.Тим часом проти батьків порушили кримінальне провадження за злісне невиконання батьківських обов'язків.

Марта Шикула, Євген Радіон, Львів, "5 канал"

Нагадаємо, стабільно тяжким залишається стан хлопчика з Житомирщини, якого з вогнепальним пораненням транспортували до Києва гвинтокрилом. Столичні медики вчора провели ще одну операцію.

Теги по теме
Дети Львов больница
Источник материала
Поделиться сюжетом