Джордж Кент: США не очікують прямої участі в переговорах щодо Донбасу
Джордж Кент: США не очікують прямої участі в переговорах щодо Донбасу

Джордж Кент: США не очікують прямої участі в переговорах щодо Донбасу

КИЇВ. 23 липня. УНН. Тимчасовий повірений у справах США в Україні Джордж Кент заявив, що не очікує прямої участі американських представників у Мінському процесі або нормандському форматі. За його словами, переговори з цієї теми будуть продовжені в ході візиту українського президента Володимира Зеленського до Вашингтона. Про це повідомляє УНН із посиланням на інтерв'ю Джорджа Кента виданню "Суспільне".

Цитата

“Я вважаю, є різні способи залучення (США до переговорів Донбасу — ред.). На цю мить я не очікую участі американських чиновників у Мінському процесі. Я також не очікую приєднання американських представників до нормандського формату”, — заявив Кент.

Він також додав, що дискусії щодо цього тривають і продовжаться під час візиту президента Зеленського у Вашингтон 30 серпня.

“У нас із Дереком Шолле (радником Держдепартаменту США — ред.) були розмови на цю тему з українськими посадовцями тут у Києві. Ці ж розмови будуть і у Вашингтоні, коли президент Зеленський приїде з візитом. Я знаю, що міністр закордонних справ Кулеба і голова Офісу президента Єрмак за кілька тижнів поїдуть у Вашингтон для підготовки цього візиту. І я впевнений, що ми будемо інтенсивно про це говорити під час цих зустрічей”, — наголосив дипломат.

Деталі

Кент також зазначив, що прогресу у переговорах немає, зокрема, бо російська сторона “не ставить серйозно” до своїх зобов’язань.

Нагадаємо

Перед зустріччю Зеленського та Байдена Вашингтон відвідають керівник ОП та глава МЗС України.

Теги по теме
Украина Россия США Донбасс
Источник материала
Поделиться сюжетом