Представники ВООЗ приїхали перевіряти пункти пропуску на західному кордоні України
Представники ВООЗ приїхали перевіряти пункти пропуску на західному кордоні України

Представники ВООЗ приїхали перевіряти пункти пропуску на західному кордоні України

Представники Всесвітньої організації охорони здоров'я разом з очільником Представництва в Україні Ярно Хабіхтом відвідують у Львівській та Закарпатській областях пункти пропуску на держкордоні. Про це повідомили у пресслужбі Державної прикордонної служби України.

Зазначається, що напередодні, 25 липня, представники ВООЗ побували в пункті пропуску "Шегині", а в період до 29 липня відвідають також "Шегині", "Краківець", "Чоп", "Лужанка" та "Ужгород – авіа".

За даними пресслужби, під час зустрічі представники ВООЗ, прикордонники та митники обговорюють питання інфраструктури пунктів пропуску, наявність ізоляторів щодо утримання хворих, наявний та відпрацьований алгоритм дій, питання щодо проходження експрес-тестів подорожніми, питання щодо надання подорожнім медичної допомоги, облаштування карантинних зон для транспортних засобів, а також рівень комунікації з суміжною стороною щодо кількості хворих та можливих спалахів OVID-19.

Відповідний моніторинг у пунктах пропуску триває в рамках ініціативи "Солідарність Європейського Союзу в ім'я здоров'я", яка є частиною заходів з протидії пандемії COVID-19 і спрямована на те, аби пом'якшити вплив захворювання в країнах Східного партнерства, тим самим сприяючи їх соціальній та економічній стабільності.

Нагадаємо, що за минулу добу, 25 липня, коронавірус в Україні виявили у 213 осіб, зафіксовано 2 летальні випадки, 170 пацієнтів одужали.

Теги по теме
ВОЗ
Источник материала
Поделиться сюжетом