20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Володимир Зеленський популярно пояснив, кому з українців час їхати в Росію: гримить скандал
Володимир Зеленський популярно пояснив, кому з українців час їхати в Росію: гримить скандал

Володимир Зеленський популярно пояснив, кому з українців час їхати в Росію: гримить скандал

Президент України Володимир Зеленський закликав жителів тимчасово окупованих територій, які відчувають себе росіянами, перебиратися жити до Російської Федерації, тому що територія Донбасу буде деокупована.

Про це очільник України заявив в інтерв’ю телеканалу "ДОМ".

Президент Зеленський зазначив, що він нікого не виганяє. Проте великою помилкою буде залишатися жити на Донбасі тим, хто вважає себе росіянином.

"Я вважаю, якщо ти живеш на території тимчасово окупованого Донбасу та, якщо ти вважаєш, що "наша справа права - нам в Росію, ми росіяни". Це велика помилка залишатися жити на Донбасі. Ця територія ніколи не буде російською. Ніколи", - говорить Володимир Зеленський.

Як зазначає президент, без України на цій території не буде цивілізації. Заради своїх дітей і онуків він радить таким жителям Донбасу їхати до Російської Федерації та шукати собі там житло.

Володимир Зеленський під час інтерв'ю. Скріншот "ДОМ"

Також  Володимир Зеленський звернувся до жителів Донбасу, які вважають себе українцями, та закликав триматися і чекати, поки його деокупують.

"Якщо ти відчуваєш себе українцем і поважаєш прапор України. Поважаєш українську мову. Навіть якщо тебе не вчили в школі. Сам почитуй книжки... Якщо ти відчуваєш, що ти українець - будь там. Тримайся. Ця земля буде деокупована" – зауважує Зеленський.

Глава України наголосив на тому, що на Донбасі завжди знайдуться люди, які підтримають Україну. Зеленський згадав, як повалили Берлінську стіну в Німеччині, і сказав, що так буде і на окупованих територіях України. А ті, хто підтримує РФ, мають покинути Донбас.

Також Володимир Зеленський зазначив, що Україна й далі продовжить прогресувати, на відміну від окупованого Донбасу, який стоїть на місці. А щастя для людей, яких там все влаштовує, в Україні не буде.

Нагадаємо, що президент презентував план святкування Дня Незалежності.

Раніше ми писали, що Володимир Зеленський зробив гучну заяву щодо Криму.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом