Вважаєш Донбас Росією, переїзди до РФ: Зеленський звернувся до жителів окупованих територій
Вважаєш Донбас Росією, переїзди до РФ: Зеленський звернувся до жителів окупованих територій

Вважаєш Донбас Росією, переїзди до РФ: Зеленський звернувся до жителів окупованих територій

Зеленський зробив заяву щодо деокупації Донбасі.

Президент України Володимира Зеленський заявив, що Донбасніколи не буде російською територією, скільки б часу він не був в окупації країни-агресора. У будь-якому разі "ця земля буде деокупована".

Про це президент сказав в інтерв'ю телеканалу "Дом".

"Просто ніколи. Неважливо, скільки це (буде. - ред.) окуповано, розумієте? Це як стіна, яка була у Німеччині. У будь-якому разі люди, історія скористаються моментом — і стіна впаде. Якщо не домовляться, люди все одно скористаються моментом. Це неможливо", - заявив він.

На думку глави держави, у зв'язку з цим жителям окупованої території вже сьогодні важливо самовизначитися. Оскільки жителям окупованих територій Донбасу, які вважають цей регіон частиною Росії, слід переїжджати до РФ.

"Якщо ти живеш на території тимчасово окупованого Донбасу і вважаєш, що "наше діло праве, нам – в Росію, ми – росіяни". То це велика помилка – залишатися жити на Донбасі. Це ніколи не буде російською територією, просто ніколи", - висловився він.

А ті, хто вважають себе українцями та Донбас українським, мають "бути там і триматися – адже ця земля буде деокупувана в будь-якому випадку". Та Зеленський наголосив, що ніхто нікого не виганятиме. Водночас, президент зауважив, що без України на окупованій Росією території "цивілізації не буде".

"Україна ростиме, все будуватиме. А частина Донбасу в окупованому, у відрізаному вигляді нікуди не ростиме. Тому щастя для цих людей тут не буде.... Але якщо ти відчуваєш, що ти українець і Донбас український, якщо ти поважаєш цей прапор, поважаєш українську мову (навіть якщо тебе не вчили в школі, сам почитай книжки, все прийде, говори, як хочеш), але якщо ти відчуваєш, що ти українець, — будь там. Будь, тримайся, все одно ця земля буде деокупована в будь-якому разі. Це історія. Тому тут немає: нормальний — ненормальний. Тут є: хто ти? Сам для себе дай відповідь", — додав Зеленський.

Як повідомлялося, після великої угоди між США та Німеччиною щодо "Північного потоку-2" за спиною України, перший візит Володимира Зеленського до Білого дому 30 серпня ризикує стати суто протокольним. У Вашингтоні все гучніше лунають голоси щодо безумовного зближення з Росією, навіть за рахунок інтересів України. Все це позначиться на мінському процесі та нормандському форматі. Проте не так, як хочуть у Зеленського. Тобто, Штати навряд чи прямо долучаться до перемовин із Росією щодо Донбасу, вже не кажучи про Крим.

ТСН.ua проаналізував, на що Зеленському сподіватися під час прийому в Білому домі, та чи погодяться США активніше включитися у процес врегулювання ситуації на Донбасі.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Источник материала
loader
loader