Володимир Зеленський підписав новий закон, господарям тварин приготуватися
Володимир Зеленський підписав новий закон, господарям тварин приготуватися

Володимир Зеленський підписав новий закон, господарям тварин приготуватися

6 серпня президент Володимир Зеленський підписав закон, який передбачає внесення змін до сфери охорони тваринного і рослинного світу. Іншими словами, оновлені правила поводження з тваринами.

Ознайомитися з законом можна на сайті Верховної Ради України.

Про жебрацтво та евтаназію

Однією з важливих поправок до закону стала заборона проводити жебрацьку діяльність з тваринами. Також не можна бути його власником, якщо раніше людина приводилася до адміністративної або кримінальної відповідальності за жорстоке поводження з тваринами на термін до одного року.

Ні в якому разі не дозволяється залишати вихованця одного в закритому транспортному засобі, якщо температура на вулиці становить більше 20 градусів або менше 5 градусів Цельсія. Плюс з метою припинити страждання тварини через хворобу або травми дозволено проводити процедуру евтаназії в разі, якщо немає інших способів допомогти.

Закон забороняє жебракувати разом з тваринами

Забороняється їх умертвіння для регулювання чисельності бездомних тварин, можна тільки стерилізувати.

Обов'язковий повідець, нашийник і намордник

Кожна собака повинна супроводжуватися на вулиці господарем тільки при наявності на ній нашийника з ідентифікуючими відмітками. Супроводжуючий зобов'язаний забезпечити тварину повідцем і намордником, якщо собака входить до переліку небезпечних порід, затвердженого Кабінетом Міністрів України.

Природно, не можна піддавати тварин небезпеці, тренуючись на них або використовуючи спорядження, які можуть завдати шкоди. Не можна допускати до роботи вагітних, хворих або поранених вихованців, а також насильно їх годувати або поїти, якщо тільки це не наказано в лікувальних або профілактичних цілях.

Володимир Зеленський підписав Закон, що стосується образи з тваринами

Заборонено дарувати їх в якості призу або трофея, дресирувати і тренувати такими методами, які завдають болю або каліцтва. Нарешті, не можна умертвляти шляхом утоплення, удушення, використання електричного струму і отруйних препаратів.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що Володимир Зеленський популярно пояснив, кому з українців пора їхати в Росію: гримить скандал.

Також ми писали, що Володимир Зеленський зробив гучну заяву про Крим, обговорює вся Україна: "я там жив".

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом