20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Олександр Лукашенко звинуватив Володимира Зеленського в підготовці бойовиків і перекиданні зброї в Білорусь
Олександр Лукашенко звинуватив Володимира Зеленського в підготовці бойовиків і перекиданні зброї в Білорусь

Олександр Лукашенко звинуватив Володимира Зеленського в підготовці бойовиків і перекиданні зброї в Білорусь

У ході своєї прес-конференції до річниці з дня виборів президента Білорусі невизнаний лідер держави Олександр Лукашенко виступив зі звинуваченнями на адресу українського колеги Володимира Зеленського.

Так, самопроголошений білоруський глава заявив, що президент України готує бойовиків і перекидає зброю з нашої країни в Білорусь. Про це повідомляють Vesti.

Звинувачення Олександра Лукашенка на адресу Володимира Зеленського: головне

Відповідаючи на журналістське питання з приводу можливої ситуації, у зв'язку з якою Білорусь і Україна можуть повністю розірвати дипломатичні відносини, Лукашенко емоційно згадав, як, мовляв, при зустрічі з Путіним, Порошенком і Зеленським "крутився" навколо них.

Зокрема, згадуючи спілкування з нинішнім українським президентом, глава Білорусі запевнив, що "як з сином з ним розмовляв" і що Зеленський нібито з розумінням реагував на все сказане і тому самопроголошений білоруський лідер не може зрозуміти, що сталося з українським президентом.

Так, Лукашенко додав, що Зеленський вирішив підтримають Захід, при цьому "плюнувши на все". Більш того, невизнаний президент Білорусі звинуватив українського лідера в підготовці бойовиків і перекиданні зброї на білоруську територію.

"Зброя йде в основному України. Навіщо ви це творите? Це ж народ, це ж рідні люди" – висловився Олександр Лукашенко, звинувачуючи Зеленського в нелегальних поставках зброї в Білорусь.

Прес-конференція Олександра Лукашенка

Прес-конференцію Олександра Лукашенка організували з нагоди річниці з дня виборів президента Білорусі. Так, 9 серпня 2021 року - рівно рік з дня виборів, на яких, відповідно до офіційних даних, здобув перемогу нинішній президент Олександр Лукашенко.

Такий результат призвів до протестів у Білорусі, в результаті яких загинуло, як мінімум, семеро учасників акцій.

Після визнання Лукашенка переможцем президентських виборів у країні почалися протести

Силовиками було порушено 4691 кримінальну справу, а 608 білорусів стали політв'язнями.

Раніше MY.UA повідомляв, що Олександр Лукашенко вважає Україну загрозою для своєї держави, а представників української влади звинувачує в "антинародному курсі".

Також ми повідомляли, що главу Білоруського дому Віталія Шишова, зниклого раніше, знайшли повішеним в лісі.

Щоб не пропустити найцікавіші новини читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом