5 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У Києві примножилися ґвалтівники і грабіжники: на жертв чатують у парках і провулках
У Києві примножилися ґвалтівники і грабіжники: на жертв чатують у парках і провулках

У Києві примножилися ґвалтівники і грабіжники: на жертв чатують у парках і провулках

За липень співробітниками київської поліції було зафіксовано майже 100 випадків нападів з пограбуванням, іноді зловмисники ціляться на великий куш.

Подробиці подій повідомляє Національна поліція Києва.  

Багато дрібних грабежів

Як повідомляє першоджерело, почастішали випадки, коли на перехожих нападають дрібні злочинці з метою вкрасти мобільний телефон, гроші, сумку та інші цінні речі, які є у жертви на момент грабежу. Улюблені місця - парки, невеликі скверики, провулки, а також інші місця відпочинку.

Не дивно, влітку на вулицях гуляє велика кількість як місцевих жителів, так і туристів, на яких можна наживитися. Злочинці вибирають людину за зовнішнім виглядом, плюс дивляться на його здатність дати здачі або чинити опір. Наприклад, в Гідропарку (Дніпровський район) у 20-річного хлопця відібрали телефон і гроші, а на території Голосіївського парку 34-річний чоловік залишився без дорогого смартфона.

Грабіжників і гвалтівників затримує Національна поліція Києва

Трапляється, хоч і рідко, що грабіжники здійснюють також насильство над жертвою. У Подільському районі злочинець пограбував і зґвалтував 40-річну киянку, коли та поверталася додому з роботи через парк на вул.Вишгородській.  22-річний хлопець погрожував ножем, після чого скоїв насильство, вкрав гроші і втік. Його затримали через кілька днів і можуть позбавити волі на 7 років.

Зазіхають на магазини і навіть банки

Хоч легше вчинити грабіж, коли твоя жертва – беззахисна жінка або дитина, але київські злочинці не зупиняються на дрібних «подвигах» і зазіхають на більш серйозні гроші. Так, у Голосіївському районі грабіжник зі зброєю вкрав 30 тисяч гривень у пункті фінансової компанії "Швидко гроші". А в Дніпровському районі 25-річний полтавець пограбував магазин "Столичної ювелірної фабрики" (його оперативно затримали).

Найбільш резонансний випадок стався, коли 23-річна дівчина кинула коктейль Малотова у відділення Укрсиббанку в Оболонському районі. Злочинниця взяла заручника, але при виході з приміщення її затримали співробітники охоронної фірми.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що на українців вішають кредити під 12 285% річних, яких вони не брали.

Також ми писали, що у Києві руйнується міст, шматки бетону відвалюються на проїжджаючі машини.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом