6 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Лихоманка Марбурга почала вбивати людей: вірус передається через кров і сперму
Лихоманка Марбурга почала вбивати людей: вірус передається через кров і сперму

Лихоманка Марбурга почала вбивати людей: вірус передається через кров і сперму

У Гвінеї лікарі зафіксували перший в країні випадок зараження геморагічною лихоманкою Марбург. Пацієнт помер від рясної крововтрати.

Про інцидент повідомляє Всесвітня організація охорони здоров'я.

Небезпека лихоманки Марбург

За даними першоджерела, глава африканського представництва ВООЗ Матшідісо Моеті звернувся в організацію з оголошенням, що в Гвінеї померла людина, яка заразилася лихоманкою Марбург. Ця хвороба вважається невиліковною, вакцини проти неї також немає.

Лихоманка носить неофіційну назву "хвороба зелених мавп". Вона має загальний вірус з лихоманкою Ебола, передається таким же шляхом - від людини до людини. Нагадаємо, раніше в Гвінеї почалася епідемія Ебола, потім вірус вийшов за межі країни і поширився на сусідні території. Також захворювання вразило деякі європейські країни і США.

Лихоманка Марбург вперше виявлена в Гвінеї

В цілому від епідемії загинуло 12 тисяч осіб, тоді як всього хворих було 30 тисяч. Що стосується схожої лихоманки Марбург, смертність від неї вища і становить в середньому 50 відсотків. А в лютому 2021 року епідемія знову наздогнала населення Гвінеї, але вже в липні влада повідомила, що її вдалося перемогти.

Природний носій вірусу

Раніше хворобу фіксували в Анголі, Демократичній Республіці Конго (ДРК), Кенії, Уганді і ПАР. Тоді летальність становила від 24 до 88 відсотків залежно від умов лікування та штаму. Вперше вірус був виявлений в двох німецьких містах в 1967 році - Марбург і Франкфурт-на-Майні.

Епідемія Ебола в Гвінеї і Світі забрала життя 12 тисяч людей

Вважається, що природними господарями вірусу є Rousettus aegypti, кажани з сімейства Pteropodidae. Сусідні до Гвінеї країни вже попереджені про можливий спалах захворюваності, хоча як врятуватися від лихоманки Марбург – невідомо. Людина вмирає болісною смертю від рясної кровотечі.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що наскільки відрізняються легені щепленого і нещепленого COVID-хворих: вчені показали різницю.

Також ми писали, що Дженніфер Еністон втратила друзів через COVID-19.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом