20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Співвласник порту TIS Єгор Гребенніков викупив одеський Зелений театр
Співвласник порту TIS Єгор Гребенніков викупив одеський Зелений театр

Співвласник порту TIS Єгор Гребенніков викупив одеський Зелений театр

Новим власником Зеленого театру став підприємець і меценат, засновник фонду Impact Hub Odessa Єгор Гребенніков. Протягом 6 років він вкладав у розвиток цього театру власні кошти.

В Одесі створено важливий для України прецедент, коли дорогу землю в елітній локації вдалося захистити від забудови для збереження і розвитку культурного об'єкта. Єгор Гребенніков, одеський меценат, який 6 років тому відродив занедбаний Зелений театр у парку Шевченка, випередивши девелоперів житлової нерухомості, вчора зумів викупити майданчик у компанії-власника з правом оренди до 2052 року.

Амфітеатр під відкритим небом був побудований в 1936 році та приймав на сцені зірок радянської естради від Леоніда Утьосова та Аркадія Райкіна до Софії Ротару й Алли Пугачової. З 1998 по 2014 рік театр стояв покинутим, після чого був узятий в суборенду і відроджений після багаторічного запустіння фондом Impact Hub Odessa, заснованим Єгором Гребенніковим.

З 2015 року Зелений театр відновлювався й існував на власні кошти Гребеннікова, ставши найважливішою пам'яткою Одеси, місцем проведення лекцій, літературних вечорів, концертів, фестивалів. За сезон 2020 року в Зеленому театрі побували близько 600 000 гостей. 

Була відбудована сцена, лекторій, еко-простір, зони відкритого коворкінгу та відпочинку – за шість років інвестиції Гребеннікова перевищили 32 мільйони гривень. 

Вчора до цієї суми додалися 3 мільйони доларів, офіційно сплачені за покупку будівель Зеленого театру і право 31 рік орендувати землю під ними. 

У подальших планах команди Зеленого театру-організація масштабного музичного фестивалю та фестивалю сучасного мистецтва. 

Довідка. Єгор Гребенніков – меценат, підприємець, співвласник найбільшого приватного порту України TIS і зернового термінала Neptune. Входить в топ-10 найвпливовіших одеситів, за версією журналу "НВ". Засновник соціального інкубатора Impact Hub Odessa, представляє Україну в Європейській асоціації венчурної філантропії.

Автор: Іван Бойко

Источник материала
Поделиться сюжетом