Tak Shorts-2: Вийшла добірка найкращих українських короткометражок за версією Takflix
Tak Shorts-2: Вийшла добірка найкращих українських короткометражок за версією Takflix

Tak Shorts-2: Вийшла добірка найкращих українських короткометражок за версією Takflix

Стримінгова платформа Takflix презентувала свій літній спецпроєкт Tak Shorts-2 — добірку найкращих українських короткометражних фільмів. Мета проєкту — підтримати молоді імена та короткометражну форму в українському кінематографі.

Стрічки, що увійшли в Tak Shorts-2 є призерами престижних національних та міжнародних кінофестивалів. Серед них є двоє переможців Одеського кінофестивалю — призер Берлінале "Прощавай, Головін" з Олександром Рудинським та Дарією Плахтій у головних ролях і квір-історія "Чачьо" про Рома Януша. 

Добірка з дев'яти фільмів доступна до перегляду на всіх територіях світу мовою оригіналу з англійськими субтитрами.

У добірку Takflix увійшли короткометражні фільми:

"Нормальна"

Режисерки: Діана Горбань, Ірина Громоцька

Після невдалої вечірки дівчина вирішує розповісти про все наболіле незнайомці в парку. У розмові дівчат відкривається їхнє бачення світу.

"Врятуйте мене, лікарю!"

Режисер: Дмитро Грешко

Фільм розповідає про роботу бригади швидкої допомоги в новорічні свята в м. Київ. Основні герої, це три працівники бригади швидкої допомоги: лікар, фельдшер і водій, та виклики і пацієнти, з якими вони стикаються протягом робочої зміни.

"Бульмастиф"

Режисерка: Анастасія Буковська

Мітя — ветеран війни, який намагається повернутися до нормального життя. Він випадково зустрічає загубленого бульмастифа Роя. Спочатку вони не ладнають, але згодом саме Рой допомагає Міті впоратися з важким минулим.

"Чачьо"

Режисер: Віталій Гавура

Януш виріс в консервативній ромській громаді у маленькому українському місті. Він одружується, адже цього хочуть його батьки. Але сам Януш гей і має таємні стосунки з хлопцем на ім'я Паша. Разом вони планують втекти з весілля та покинути місто, але чи зможе Януш так вчинити зі своєю сім‘єю?

"Післясмак"

Режисер: Юрій Катинський

Хлопець повертається у маленьке місто, де зустрічається зі старими друзями. Врешті вони потрапляють в машину до п'яного незнайомця і їдуть до нього на каву. Не факт, що їм сподобаються наміри чоловіка, але спробувати варто, оскільки випадає можливість познайомитися із тими, з ким уже знайомі, оскільки випадає можливість познайомитися із собою.

"Дім"

Режисерка: Ірина Цілик

1940-ві роки. Карпати, ліси. Десь тут є двоє — Славко і Нуся, що зупиняються на ночівлю в маленькій бідній хатинці, яка більше подібна на зимівку для худоби, ніж повноцінне житло. Втім, варто героям зайти до неї, як стається диво: всередині це велика міська квартира.

"Прощавай, Головін"

Режисер: Мат'ю Ґрімар

Для Яна Головіна смерть батька — це шанс на нове життя за межами рідної країни. Коли він готується піти і попрощатися з сестрою, він змушений зіткнутися зі своїм рішенням — чому він завжди сліпо рухається вперед і що він залишає позаду.

"Дідочок"

Режисер: Володимир Тихий

Абсурдистська оповідь про сучасні соціальні проблеми в Україні. Вона розказана кіномовою сторічної давнини, що пов'язує сучасність та традиційний радянський соцреалізм.

Головні герої фільму — Дід і Баба крок за кроком проходять історію радянських кіно-кліше. Після такого шляху сповнений фантастичного гротеску фінал вже не виглядає таким абсурдним.

"Давай не сьогодні"

Режисерка: Христина Сиволап

Дід Льоша та баба Христя доживають свій вік у невеличкій квартирі та мріють про одночасну смерть. Для цього вони лягають у труни в святковому вбранні очікуючи на смерть. Та в діда кожного разу знаходяться більш важливі справи.

Дивіться також:

"Титан" Дюкурно, українські прем'єри й не тільки: Що подивитися на Одеському кінофестивалі — 2021.

Instagram удалил постеры к "Параллельным матерям" Педро Альмодовара, но потом извинился.

короткометражки
Takflix
українське кіно
Теги по теме
украинское кино
Источник материала
Поделиться сюжетом