/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2Ff8c7bb4cbf8d0f001876dffd0c3c40bd.jpg)
Кулінарний гуру "Сніданку з 1+1" Руслан Сенічкін спробував Україну на смак: "Можна нескінченно"
Ведучий шоу "Сніданок з 1+1" Руслан Сенічкін розповів про свої улюблені колоритні страви з усієї України, виклавши добірку їжі за регіонами до Дня Незалежності.
Підпишіться на Знай у Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяРуслан Сенічкін зізнається, що за недовгий проміжок часу завдяки зйомкам, мандрам і відпусткам довелось скуштувати розмаїття українських страв, які забути просто неможливо. Він впевнений, що історію України можна вивчати через смак, колорит, традиції, людей і страви, які вони готують.
"Любов до рідної країни — безумовна. Вона не потребує доказів і не має причин 💙💛 Разом із тим, у кожного є свої речі, які він по-особливому цінує в Україні.", - йдеться у повідомленні.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F331bbd9dc59bd3488c49fefbcce832b8.jpg)
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F96aeba924e66b781096137ecc0d383d2.jpg)
На Полтавщині він відзначив галушки з грибами, шкварками і потрібкою (лівером), мандрики (коржики з тіста та сиру) і стародавню страву затирку (кочана каша). На Слобожанщині - товченики - шматочки м'яса або риби, зварені в юшці з маслом та цибулею. А також бабку - круту кашу з манних круп з цукром та родзинками, і кендюх - свинину, смажену з цибулею і перцем.
Дніпропетровщина вабить смачною шпундрою - підсмажене м'ясо у буряковому квасі. Особливі там також гусячі шийки і печінкові паштети. На Житомирщині варто спробувати неймовірні деруни, особливо в Коростені, який вважається столицею цієї страви.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2Fc685dde1089c22c29c71e3451cd91e4b.jpg)
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F01206a5d694f95cdd50dce9be7d37ac0.jpg)
На Чернігівщині, як ніде, готують печеню з м'ясом, картоплею та квашеною капустою. У Сумах - борщ на буряковому квасі з особливим смаком. На півдні країни слід спробувати юшку по-миколаївськи, фаршировані баклажани і перці на Херсонщині.
В Одесі - биточки з бичків і форшмак з сезонної дунайки наприкінці весни з унікальним смаком. На Кримському півострові славиться бурма - національна кримськотатарська страва у вигляді рулету. Начинка може бути м'ясна або солодка. А сам рулет можна і запікати, і варити. По-особливому смачна бурма з гарбузом та горіхами, запечена до хрусткої скоринки.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2Fc84daba1a59039667131c54bd472e370.jpg)
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F57a3f9ce29cf73d29b552aad861a4d5f.jpg)
У Карпатах готують неймовірний банош з овечою бринзою, гуцульську ковбасу - гурку, насичений бограч з яловичини, перцю, грибів, цибулі, часнику та приправ. Тут варто спробувати й пструг - запечену форель з білими грибами в сметані, а також гамбовці - хрусткі кульки, які готуються з картоплі зі сливою всередині, смажаться на олії і вважаються десертом.
"Україну відкривати можна нескінченно. Особливо, якщо зануритись в кухню. Вона надзвичайно різноманітна, адже з часом набувала нового змісту залежно від історії того чи іншого регіону.", - говорить телеведучий. Руслан Сенічкін
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2Fda879589c9f8d240c70ef5e92244cd51.jpg)
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F30e82f34cc77dcf81161a3a9aab8aeb2.jpg)
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F35e3345afe558c98216105c59cff00c1.jpg)
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F5628de7efed0827aebddd69a76068f53.jpg)
Нагадаємо, колишній мер крав капусту і цибулю з чужого городу: впіймали на грядці. Чоловіка впіймали просто на городі
Як повідомляв портал "Знай.ua", клієнтка "Сільпо" закотила скандал, щоб не вдягати маску: "Опудало жирне". Клієнтка "Сільпо" закотила скандал через маску
Також "Знай.ua" писав, середня зарплата українців перевищила 500 доларів: у яких областях платять від 20 тис. грн. Середня зарплата в Україні зросла до рекордного максимуму

