Психолог розповіла, як впоратися з дитячою нудьгою - три важливих правила
Психолог розповіла, як впоратися з дитячою нудьгою - три важливих правила

Психолог розповіла, як впоратися з дитячою нудьгою - три важливих правила

У сучасному світі діти часто скаржаться на нудьгу. Про те, як батькам впоратися із дитиною, яка "нудьгує, у своїй статті написала психолог Надія Железняк.

Про це на своїй сторінці в Instagram розповів доктор Комаровський.

Чому діти нудьгують

Сучасні діти часто нудьгують. Як зазначає психолог, нудьга необхідна. Так людина заспокоюється і заряджається енергією. Крім того, нудьга допомагає дітям творити.

Однак "нудьгувати" теж треба вміти, щоб отримати з неї користь. Тому батьки повинні направляти "нудьгу" своїх дітей в правильне русло.

Щоб ваша дитина нудьгувала правильно, необхідно дотримуватися трьох простих правил.

Уміння чекати

По-перше, навчіть дітей чекати. Якщо до обіду залишилося зовсім небагато, а малюк вже просить перекусити, попросіть його почекати інших, щоб за стіл сіли всі разом.

У ситуації, коли дитині не терпиться вийти на прогулянку, а ви ще не готові, не потрібно включати мультики. Нехай малюк почекає, поки ви зберетеся, і пограє з підручними речами.

Також психолог радить батькам проаналізувати свою власну поведінку. Якщо ви помічаєте, що боїтеся залишити дитину саму і не дозволяєте їй понудьгувати, то припиніть так робити. Ви позбавляєте її можливості займати себе чим-небудь в очікуванні.

Дитина нудьгує. Ілюстрація

Уміння робити вибір

Вчені помітили, що велика кількість варіантів навпаки заважає нам робити вибір. Це стосується і дітей.

Якщо у дитини занадто багато іграшок, вона не зможе зробити вибір і почати грати. Психолог радить вибирати для дитини невелику кількість багатофункціональних іграшок. Граючи з ними, малюк повинен задіяти фантазію. Не варто віддавати перевагу іграшкам, які все можуть зробити самі.

Дитина і гаджети

Занадто активне використання гаджетів в житті дитини - мультики або ігри – небезпечне. Так малюк може втратити зв'язок з реальним світом.

Мозок буде вимагати постійних звуків і яскравих картинок. І не дитина буде створювати ці образи в своїй голові. За неї все зробить гаджет. А дитині залишається тільки його спожити.

Відзначається також, що час в дитинстві протікає зовсім інакше. Він може пролетіти непомітно, а також тягнутися нескінченно довго.

Тому батьки не повинні ігнорувати своїх дітей, які кажуть, що їм нудно. Приділіть дитині кілька хвилин часу і допоможіть придумати гру або побудувати халабуду. Однак важливо вчасно відійти від справ і залишити дитину наодинці.

Читайте про те, як дизайн меню впливає на ваш вибір.

Нагадаємо також, що лікар розповів, де найчастіше заражаються коронавірусом.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом