Силовики намагаються паралізувати освітню галузь Києва. Заява столичної влади
Силовики намагаються паралізувати освітню галузь Києва. Заява столичної влади

Силовики намагаються паралізувати освітню галузь Києва. Заява столичної влади

Працівники Департаменту освіти та науки КМДА надають усю необхідну інформацію та співпрацюють зі слідством
Фото: Київська міська прокуратура

Департамент освіти та науки КМДА заявляє, що представники силових структур поводяться некоректно

Департамент освіти і науки Київської міської держадміністрації та столичні заклади освіти працюють у правовому полі, відповідно до чинного законодавства та з дотриманням усіх процедур. А численні обшуки освітніх структур напередодні початку нового навчального року виглядають як акція, спрямована на дестабілізацію роботи освітньої галузі Києва, зокрема, так і всього міського господарства. Про це заявила очільниця Департаменту освіти і науки КМДА Олена Фіданян, коментуючи обшуки у приміщенні Департаменту.

Обшуки проводять відповідно до ухвали Голосіївського районного суду Києва з метою вилучення речей, предметів та документів, що мають значення речових доказів у рамках кримінального провадження.

Працівники Департаменту надають усю необхідну інформацію та співпрацюють зі слідством.

«Ми, освітяни, працюємо на якісну освіту Києва, розуміючи, що мільярди гривень, які місто вкладає в розвиток освітньої галузі, мають бути використані ефективно. Ми готові разом з правоохоронними органами максимально оперативно та відкрито взаємодіяти задля встановлення справедливості. Проте ми категорично проти, коли представники силових структур поводяться некоректно, починають перевищувати повноваження та забувають, що в усіх, без винятку громадян нашої держави, є права, які захищає Конституція України», – заявила Олена Фіданян.

Як повідомлялося, 18 серпня столичні правоохоронці проводять обшуки у Департаменті освіти та науки Київської міської держадміністрації та комунальному підприємстві у рамках розслідування кримінального провадження за фактами нецільового використання коштів бюджету Києва, передбачених на обслуговування модульних індивідуальних теплових пунктів та вузлів обліку теплової енергії в комунальних закладах освіти, та можливого привласнення їх шляхом зловживання службовим становищем.

Напередодні обшуки відбулись у Печерському та Святошинському управліннях освіти.

Нагадаємо, столичні правоохоронці з травня проводять обшуки на столичних комунальних підприємствах та в департаментах КМДА.

Після невеликої перерви обшуки поновилися 16 серпня.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны