Live Network планує запустити новий телеканал у Харкові у 2022 році
Live Network планує запустити новий телеканал у Харкові у 2022 році

Live Network планує запустити новий телеканал у Харкові у 2022 році

Медіахолдинг Live Network планує запустити телеканал у Харкові у 2022 році, а до вересня поточного року має намір відкрити корпункт у Львові.

В інтерв’ю «Детектору медіа» СEO і співзасновник Інституту когнітивного моделювання, який керує каналами – Світлана Павелецька та Дмитро Царенко повідомили, що у Харкові медіахолдинг вже запустив корпункт та діджітал («Харків Live»).

«Але зараз для повноцінного запуску каналу у Харкові в нас немає достатньої кількості спеціалістів. Але наш сайт "Новини Live" зараз демонструє нереальні показники по Харкову», – повідомила Павелецька.

Павелецька додала, що рішення запустити канал у Харкові невідворотне: «Ми дивимось на цей ринок не з погляду політичної конфігурації, а з погляду аудиторії».

За словами Дмитра Царенка, зараз у Харкові «високий політичний сезон» (вибори міського голови — ДМ): «І хоча нас чомусь завжди звинувачують в тому, що канали ми запускаємо під вибори, можу сказати, що це не наша історія. Ми розмежовуємо вибори та медіа».

Царенко додав, що до вересня 2021 року медіагрупа має намір відкрити корпункт у Львові.

«Таким чином на старті сезону ми отримаємо якісний контент зі Сходу, Заходу та Півдня», – каже Царенко.

Медіахолдинг Live Network заснований наприкінці 2020 року, до його складу входять регіональні телеканали Live (раніше Kyiv.live), «Типовий Київ», Odesa.live. Медіахолдинг належить нардепу «ОПЗЖ» Вадиму Столару.

У 2006 році Столар був обраний депутатом Київської обласної ради за списком «Нашої України», а в 2010 році балотувався до Верховної Ради вже від «Партії регіонів», яку покинув після двох років депутатства. У 2012 році знову балотувався в парламент, але безуспішно. У 2019 році Столар був обраний до Верховної Ради за списком «ОПЗЖ», є очільником київського осередку партії.

Столар має інтерес у будівельному бізнесі Києва, зокрема, «Схеми» повідомляли про його тісні стосунки з мером Віталієм Кличком. ZN.UA називало Столара правою рукою Кличка у 2015–2019 роках.

26 липня 2021 року Національна рада з питань телебачення та радіомовлення переоформила ліцензію ТОВ «ТРК Купол» Вадима Столара, яке мовить під логотипом «Live», та дозволила перейменувати мовника на «Типовий Київ».

У коментарі «Детектору медіа» Світлана Павелецька повідомила, що на базі Kyiv Live створять два канали:  ефірний «Типовий Київ» буде столичним каналом, а супутниковий Live – «цікавим каналом національного формату». 

Фото: Live Network

Теги по теме
Новости Харьков Львов Рынок
Источник материала
Поделиться сюжетом