13 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Чий Крим? Всесвітньо відомий режисер Террі Гілліам назвав Одесу Росією
Чий Крим? Всесвітньо відомий режисер Террі Гілліам назвав Одесу Росією

Чий Крим? Всесвітньо відомий режисер Террі Гілліам назвав Одесу Росією

21 серпня відбулася урочиста церемонія закриття 12-го Одеського міжнародного кінофестивалю, який розпочався 14 серпня. Під час заходу стався конфуз.

Подробиці дивіться у відео, опублікованому в Telegram-каналі "Культурная прачечная".

Знаменитий режисер переплутав країни

Як стає зрозуміло з відео, режисер Террі Гілліам виступав на сцені ОМКФ з подячною промовою. На фестивалі йому вручили почесну статуетку Золотого Дюка за вагомий внесок у світовий кінематограф. Зауважимо, це було закриття тижневого Міжнародного фестивалю, тому глядачів на Потьомкінських сходах, де стояла сцена, зібралося багато.

Террі Гілліам на сцені ОМКФ подякуваю Росії замість України

Режисер почав свою промову стандартно: "Я повністю розгублений. Я не знаю, чи стою я зараз на цих сходах. Я розгублений, тому що фільм Броненосець Потьомкін має для мене дуже важливе значення". Але ось далі все пішло не за планом. Замість подяки Україні та Одесі за теплий прийом, Террі сказав: "Тому спасибі, Росія".

Ведучі Олег Панюта і Яніна Соколова не розгубилися і поправили спікера, нагадавши, що він в Україні. Далі пішли гучні скандування "Слава Україні! Героям Слава", щоб згладити неприємний осад у присутніх.

Послідували множинні вибачення

Вже після закриття фестивалю Террі Гілліам записав невелике звернення, де знову подякував, цього разу вже нашій країні, і зазначив, що відчуває себе розгубленим і "знаходиться десь в інших світах", втративши зв'язок з реальністю. Відео оперативно опублікували на Facebook організатори заходу.

Також представник режисера після його промови вийшов на сцену і замість метра вибачився перед публікою. У соцмережі користувачі обурюються, деякі навіть вимагають забрати у Террі Золотого Дюка, раз вже "за три дні в Одесі він не зміг запам'ятати, що знаходиться в Україні".

Раніше портал MY.UA повідомляв, що у Мережу злили ймовірного переможця "Холостячки 2" зі Златою Огневич.

Також ми писали, що померла найвідоміша порноактриса.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом