Меркель та Зеленський обговорили питання "Північного потоку-2": про що домовилися – включення
Меркель та Зеленський обговорили питання "Північного потоку-2": про що домовилися – включення

Меркель та Зеленський обговорили питання "Північного потоку-2": про що домовилися – включення

Ангела Меркель прибула до України з останнім візитом на посаді канцлерки. Вона вже зустрілася з Володимиром Зеленським і вони вийшли до преси повідомити, про що домовилися. "5 канал" стежить за перебігом візиту. Проте ускладнює цей процес відсутність акредитації, яку чомусь в Офісі президента нам не дали. Журналістам "5 каналу" доводиться брати інформацію зі світових агентств і у своїх колег в Україні. Подію відстежувала Леся Головата.

Так, за 16 років на посаді Федерального Канцлера Ангела Меркель прибула до України втретє і востаннє. На ганку Маріїнського палацу її зустрів президент України Володимир Зеленський і впродовж години під час зустрічі обговорювали найважливіші питання. Говорили й про добудовою "Північного-потоку-2". Меркель розповіла, що під час зустрічі із Путіним, йшлося про транзитну угоду, яка діє до 2024 року про те, що російський газ має транспортуватися до Європи через Україну, має бути продовжена.

Окрім того, вона запевнила, що Німеччина і наступник на посаді будуть співпрацювати з Україною для розширення та реформування відновлювальної енергетики. На це Німеччина готова виділити 175 мільйонів євро. Володимир Зеленський зауважив, що газ може бути використаний як зброя, і що найбільше в цій ситуації потерпає Україна, тож необхідно мати гарантії на компенсації, і що Росія не використає це так, як їй це буде завгодно. Меркель запевнила, що як тільки вони побачать, що є зловживання по "Північному потоку-2", то вони ініціюватимуть від ЄС нові санкції щодо Росії.

Подробиці дивіться у відео "5 каналу"

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін попросив канцлерку Німеччини Ангелу Меркель "повпливати" на українську владу під час візиту до Києва. У свою чергу Меркель заявила, що до останнього дня на посаді відстоюватиме територіальну цілісність України.

Теги по теме
Владимир Зеленский Северный поток-2 Ангела Меркель
Источник материала
loader
loader