Хто з нардепів проігнорував засідання Ради щодо Кримської платформи
Хто з нардепів проігнорував засідання Ради щодо Кримської платформи

Хто з нардепів проігнорував засідання Ради щодо Кримської платформи

Постанову презентував один із її ініціаторів Ахтем Чийгоз
Скріншот з трансляції

Фракція ОПЗЖ у повному складі не з'явилась на засідання Ради

Сьогодні українські парламентарі ухвалили звернення до міжнародних організацій для співпраці в межах Кримської платформи. Постанову презентував один із її ініціаторів Ахтем Чийгоз. Його виступ викликав овації у сесійній залі.

Народні обранці віддали за постанову 283 голоси. Зазначимо, що серед нардепів не було тих, хто голосував проти чи утримався. Взагалі не проголосували за документ три нардепи. Це Анатолій Драбовський із «Слуги народу», Руслан Князевич із «Євросолідарності» та Сергій Лабазюк з фракції «За майбутнє». Щодо причин того, чому вони не голосували наразі не відомо.

Також на сьогоднішньому позачерговому засіданні були відсутні 135 нардепів. Зазначимо, що засідання було скликане розпорядженням спікера парламенту ще минулого тижня. Офіційно до вересня народні обранці перебувають на канікулах.

Отже, хто не був присутній на голосуванні у Раді щодо звернення до міжнародних організацій. У «Слуги народу» це 40 нардепів – Аллахвєрдієва, Бондар, Борзова, Бородін, Бужанський, Булах, Вінтоняк, Воронов, Герман, Горбенко, Задорожній, Каптєлов, Касай, Качура, Кіріченко, Кисєль, Ковальов Олександр і Ковальов Артем, Колісник, Крячко, Культенко, Лис, Лічман, Ляшенко, Негулевський, Нікітіна, Одаріна, Павліш, Петруняк, Пуртова, Руденко, Савченко, Северин, Сова, Сольський, Соха, Трухін, Халімон, Холодов, Хоменко.

Була відсутня вся фракція проросійської партії «Опозиційна платформа – за життя». Усі 44 нардепи від ОПЗЖ сьогодні не з’явились на засідання Ради.

У «Євросолідарності» були відсутніми чотири депутати – це В’ятрович, Джемілєв, Парубій та Ар’єв.

Від «Батьківщини» на засіданні не з’явилися 10 нардепів. Це Волинець, Данілов, Дубіль, Кабаченко, Лабунська, Ніколаєнко, Соболєв, Тарута, Тимошенко і Яценко.

У партії «За майбутнє» з 22 депутатів відсутніми були 11. Їхні прізвища – Балога, Герега, Дубневич, Кіссе, Івахов, Мінько, М’ялик, Палиця, Урбанський, Шаповалов, Юрчишин.

Дев’ятеро нардепів з групи «Довіра» не прийшли на засідання. Це Бабенко, Вельможний, Єфімов, Іванчук, Кіт, Ковальов, Кучер і Сухов.

Від «Голосу» були відсутні Василенко, Васильченко, Піпа, Рахманін і Устінова.

Також не з’явилися сьогодні на голосування 12 позафракційних депутатів. Це Аксьонов, Гриб, Деркач, Довгий, Дубінський, Іванісов, Магера, Новинський, Савчук, Шенцев, Шпенов і Яковенко.

Як відомо, сьогодні Рада проголосувала за звернення до ООН, Європарламенту і НАТО щодо Криму.

Нагадаємо, 23 серпня на Кримській платформі була ухвалена спільна декларація.

Також зазначимо, що у День Незалежності Рада розгляне скандальний проєкт Зеленського про Великий герб.

Источник материала
Поделиться сюжетом