Володимир Зеленський ввів нове свято: коли будемо відзначати?
Володимир Зеленський ввів нове свято: коли будемо відзначати?

Володимир Зеленський ввів нове свято: коли будемо відзначати?

На військовому параді, присвяченому 30-річчю Незалежності України, президент Володимир Зеленський оголосив про введення нового свята, яке символізуватиме зародження нашої державності.

Ефір військового параду дивіться на сторінці Офісу Президента в Facebook.

Що позначає нове свято

24 серпня в Києві провели військовий парад, приурочений до Дня Незалежності. Під час виступу з промовою президент Володимир Зеленський оголосив привселюдно, що стає засновником нового державного свята. Він підписав указ про його введення і розповів, коли українці відзначатимуть.

Зеленський заснував День української державності на військовому параді

За словами Зеленського, українська державність починається ще з часів Київської Русі, зокрема, з дня заснування теперішньої столиці України. Відтоді починається відлік усього, що сьогодні називається українським надбанням. "Її точкою відліку ми вважаємо рік заснування Києва, столиці Київської Русі-України, яку недарма називають містом, де все починається. Тут починалося православ'я, тут узяла початок старослов'янська мова, правонаступником якої є українська мова".

Коли українці відзначатимуть нове свято?

У зв'язку з тим, що День української державності символізує тисячолітній розквіт нашої країни, президент вирішив пов'язати його святкування з тією датою, коли і починається цей самий розквіт – в День Хрещення Київської Русі-України. Ми традиційно відзначаємо його щороку 28 липня. Тепер же ця дата буде поєднувати в собі два великих свята.

День української державності відзначатиметься 28 липня

Крім цього, Володимир Зеленський повідомив на параді, що кине зусилля на повернення в Україну людей, які були поховані за кордоном. Це будуть особистості, які багато віддали для рідної країни, вболівали і боролися за Україну, але які за збігом обставин поховані не в рідній землі.

Раніше портал MY.UA повідомляв, Державний Прапор України: історія появи, значення і символіка.

Також ми писали, що Володимир Зеленський "провалив" останні переговори з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом