19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Зараження штамом "Дельта" почастішали у COVID-вакцинованих людей
Зараження штамом "Дельта" почастішали у COVID-вакцинованих людей

Зараження штамом "Дельта" почастішали у COVID-вакцинованих людей

У Сполучених Штатах Америки все частіше фіксують випадки зараження коронавірусним штамом "Дельта" серед повністю вакцинованих осіб.

Таку інформацію містить звіт Центрів з контролю і профілактики захворювань США, пише Reuters.

Детальніше про кількість заражених штамом "Дельта" серед вакцинованих американців

Повідомляється, що близько 1/4 від числа всіх випадків інфікування SARS-CoV-2 в Лос-Анджелесі, де було зафіксовано зростання захворюваності штамом "Дельта", відноситься до повністю вакцинованих жителів. Йдеться про випадки зараження в період травень-липень 2021 року. Така інформація, опублікована в щотижня надаваному звіті CDC, показує зростання інфекцій, які називають "проривними", у повністю вакцинованих людей.

У США фіксують зростання числа заражень штамом "Дельта" серед вакцинованих людей

Ця статистика заснована на 43 тисячах зареєстрованих випадків зараження в окрузі Лос-Анджелес серед осіб, які досягли 16-річного віку і більше. Так, з цієї кількості майже 11 тисяч осіб, що відповідає показнику в 25,3%, пройшли повну вакцинацію від коронавірусу. Ще 1,43 тисяч осіб, або 3,3% від цієї групи громадян частково вакциновані, а 30,8 тисяч, або 71,4% не вакцинувалися.

Так чи потрібна вакцинація?

Не дивлячись на ці дані, в тексті звіту американські вчені наполягають на тому, що вакцинуватися необхідно, щоб захиститися від більш важкого протікання хвороби. Так, результати дослідження продемонстрували, що 3,2% повністю вакцинованих осіб, які заразилися вірусом, госпіталізували і тільки 0,05% з них розмістили у відділенні інтенсивної терапії. Ще 0,25% помістили на штучну вентиляцію легенів.

Вакцинація допомагає уникнути складних форм хвороби

При цьому серед невакцинованих осіб госпіталізували 7,5%. З них 1,5% помістили у відділення інтенсивної терапії і 0,5% підключили до апаратів ШВЛ.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що від коронавірусу померла ціла сім'я, яка виступала проти вакцинації.

Також ми писали, що лихоманка почала вбивати людей: вірус передається через кров і сперму.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом