20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
МОЗ назвало найпопулярнішу вакцину серед українців, кількість щеплень шокує
МОЗ назвало найпопулярнішу вакцину серед українців, кількість щеплень шокує

МОЗ назвало найпопулярнішу вакцину серед українців, кількість щеплень шокує

Міністерство охорони здоров'я опублікувало дані Центру громадського здоров'я, які показують, якими вакцинами найбільше прищеплювалися громадяни.

Подробиці читайте на офіційному сайті МОЗ України.

Статистичні дані МОЗ

Офіційно старт першої хвилі вакцинації в Україні стався 24 лютого 2021 року. Відтоді громадяни пережили ще 4 хвилі, більшість вже змирилася з необхідністю робити щеплення. Але ще залишаються люди, які не вірять в ефективність вакцинації проти пандемії коронавірусу і навідріз відмовляються відвідувати пункти.

Кількість вакцинованих в Україні, за даними МОЗ, - 5 152 292 осіб

За інформацією Центру громадського здоров'я, більш ніж за півроку медичними співробітниками зроблено ін'єкцій 5 152 292 людям. Але з них тільки 3 310 320 отримали дві дози вакцини, що обов'язково для кожного українця. Це пояснюється тим, що для другого щеплення потрібно почекати певний час і лише тоді приходити до лікаря знову. Зрозуміло, що для людей, які вакцинувалися в перші місяці, цей час прийшов, а для тих, кому першу дозу ввели лише нещодавно, період другого уколу настане пізніше.

Яка найпопулярніша вакцина?

Як стверджує статистика, найбільше людей отримали вакцину Pfizer - 1 715 589 осіб. На другому місці розташувалася CoronaVac – 1 423 002 щеплень, на третьому - Moderna з кількістю 1 071 324 щеплених.

Pfizer очолює рейтинг найпопулярніших вакцин в Україні

МОЗ пише, що сьогодні по всій Україні працюють 960 мобільних бригад, 2 822 пункти вакцинації населення і 335 центрів, де кожному українцю можуть зробити щеплення за бажанням. Міністерство охорони здоров'я закликає громадян подбати про своє здоров'я і не відкидати важливість ін'єкцій. Тим більше, коли уряд розглядає варіант наявності переваг для тих, хто прийняв вакцину, в період епідеміологічного загострення.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що у Moderna виявили сторонні домішки, щеплення цією вакциною призупинено.

Також ми писали, що зараження штамом "Дельта" почастішали у COVID-вакцинованих людей.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом