Олексій Навальний дав перше інтерв'ю з колонії і розповів про збочені тортури
Олексій Навальний дав перше інтерв'ю з колонії і розповів про збочені тортури

Олексій Навальний дав перше інтерв'ю з колонії і розповів про збочені тортури

Російський опозиціонер Олексій Навальний, який зараз знаходиться у колонії, дав інтерв’ю і розповів про тортури над ним під час ув’язнення.

Про своє життя за гратами Навальний розповів у листі виданню The New York Times.

Відомо, що своє інтерв’ю Олексій Навальний дав, відповідаючи на питання журналіста у листі, який складається з 54-х рукописних сторінок.

Тортури російським телебаченням

Олексій навальний розповів, що у в’язниці його змушують дивитися російські телеканали, а також патріотичні фільми. При цьому займатися будь-чим іншим в цей момент ув’язненим забороняється. Не можна ні писати, ні робити будь-що інше.

Якщо в’язень засинає під час перегляду телебачення, його будять з криками охоронці. За словами Навального, у цьому і полягає путінська ідеологія – замінювати сьогодення і майбутнє "героїчним минулим".

Олексій Навальний розповідає, що скрізь у в’язниці висять відеокамери. І це створює дискомфорт.

Олексій Навальний. Фото: Associated Press

Позбавлення сну

У своєму листі Олексій Навальний підтвердив, що раніше його будили вночі по кілька разів. Він зазначає, що це улюблена з тортур російських спецслужб.

"Слідів не залишається, але терпіти це неможливо", - говорить Навальний.

Олексій Навальний. Фото: AP Photo

Олексій Навальний закликає не вводити санкції проти РФ

Також у своєму інтерв’ю Олексій Навальний закликав західні країни не вводити санкції проти Росії, а лише проти конкретних олігархів, які пов’язані безпосередньо з Путіним і російською владою. Він також зазначив, що  санкції проти генералів і чиновників залишаються неефективними, адже вони просто виконавці.

Що було раніше

Нагадаємо, що Олексія Навального затримали в аеропорту "Шереметьєво", коли він повертався до Росії з Німеччини, де отримав лікування після отруєння "Новачком". Літак мав прибути у "Внуково", проте його перенаправили в "Шереметьєво".

Наступного ж дня відбулося судове засідання. Навального залишили під арештом. Рішенням московського суду опозиціонера ув’язнили на 3,5 роки.

Після цього в Російській Федерації почалися масові мітинги на підтримку Навального. Під час демонстрацій силовики затримали тисячі людей.

Читайте про те, як Олексій Навальний похвалився свіжовибритою головою та передав привіт з "дружелюбного концтабору".

Раніше MY.UA писали, як Олексій Навальний розповів, що з ним роблять у російській колонії.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом