Узбецькі вчені винайшли помідори з вакциною від коронавірусу
Узбецькі вчені винайшли помідори з вакциною від коронавірусу

Узбецькі вчені винайшли помідори з вакциною від коронавірусу

Центр геноміки і біоінформатики Академії Наук Узбекистану оголосив, що їх вчені вирощують помідори, всередині яких – вакцина проти коронавірусної хвороби.

Подробиці пише Telegram-канал Zamon.

Антиген в томатах

Як повідомляє першоджерело, вчені з Узбекистану ще з січня займаються вирощуванням "чарівних" помідорів, які матимуть у своєму складі антиген для протистояння вірусу COVID-19. Щоб здійснити задумку і реалізувати експеримент, автори ідея взяли звичайний сорт помідор, далі клонували частину клітин коронавірусу, який виявили в одного із заражених.

В Узбекистані вирощують помідори з вакциною від коронавірусу

Ці клітини вчені схрестили з рослиною. Згодом виявилося, що при зростанні плоду всередині нього виникає якийсь антиген, здатний стати альтернативою вакцині від коронавірусу. В Узбекистані вважають, що ця розробка здійснить переворот в середовищі охорони здоров'я і допоможе великій кількості людей, які не пройшли офіційну вакцинацію, захистити себе від хвороби.

Скоро помідори запустять у продаж

Звичайно, щоб довести ефективність томатів в протистоянні вірусу, доведеться пройти не одну перевірку на результативність. Далі Всесвітня організація охорони здоров'я повинна визнати, що помідори дійсно допомагають і працюють як вакцина. Тільки після затвердження експертами узбекистанські томати зможуть вивести на державний і міжнародний рівень.

Томати з вакциною запустять у продаж

Перша партія овоча буде готова приблизно через 2 місяці. А сам процес вирощування почався ще в січні 2021 року. Вчені впевнені, що завдяки їх досягненню можна буде з менш серйозними наслідками пережити нову хвилю пандемії, початок якої прогнозують на осінь поточного року.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що новий локдаун можуть ввести восени: у МОЗ назвали місяць.

Також ми писали, що МОЗ назвало найпопулярнішу вакцину серед українців, кількість щеплень шокує.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом