Весілля онлайн: одружуватися стане простіше через додаток "Дія"
Весілля онлайн: одружуватися стане простіше через додаток "Дія"

Весілля онлайн: одружуватися стане простіше через додаток "Дія"

У Кабінеті Міністрів було прийнято постанову про те, що незабаром пара, яка бажає узаконити свої відносини, може не йти в установу для написання заяви, а подати її через Інтернет.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму Telegram.

Краща взаємодія з урядом

Як уточнив автор повідомлення, якщо дозволити людям не витрачати час на ходіння по РАГСах, вони можуть швидше зважитися на укладення одруження. Адже дійсно, сьогодні, щоб як мінімум подати заяву, треба кілька разів відвідати цю спеціальну установу. Потім виділити час, щоб занести в РАГС всі потрібні документи. Міністр упевнений, що багато хто забуває взяти той чи інший папірець, і потім знову повертається. Такий ось кругообіг, від якого потрібно позбавлятися.

Кабінет Міністрів вводить послугу онлайн-заяви на шлюб

"Ми бачимо і зі свого досвіду знаємо, що реєстрація шлюбу складається з мінімум одного походу в РАГС для заповнення паперів, надання ксерокопій (документів, які і так є в реєстрах). Впевнений, що майбутні молодята можуть інакше витратити цей дорогоцінний час", - зазначив Михайло Федоров.

Як хочуть вирішити проблему?

Щоб скоротити процедуру, уряд вирішив, що пора ввести електронні заяви. Зараз це входить в традицію, багато сфер життєдіяльності дають можливість скористатися мережею замість того, щоб особисто відвідувати фізичні будівлі. "Народжується дитина - єМалятко. Необхідно зареєструвати бізнес, отримати ліцензію - будь ласка. Почати будувати - будівельний портал", - навів у приклад міністр і запевнив, що незабаром можливість пошириться і на одруження.

Люди зможуть подати заяву на шлюб через Інтернет

Поки в уряді не уточнюють, коли послуга стане доступна. Але в Кабінеті Міністрів взяли рішення на озброєння і планують впровадити його найближчим часом. А пандемія коронавірусу сприяє механізації та автоматизації багатьох процесів.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що ЗАЗ випускатимуть найдешевший седан без кондиціонера і магнітоли.

Також ми писали, що українців готують до запуску обов'язкової накопичувальної пенсії.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом