Долар по 28 і вище: прогноз на курс валют до кінця 2021 року
Долар по 28 і вище: прогноз на курс валют до кінця 2021 року

Долар по 28 і вище: прогноз на курс валют до кінця 2021 року

Традиційно на початку нового сезону економісти дають прогнози того, як буде вести себе курс валют найближчим часом. До кінця року очікується невелике підвищення вартості долара.

Подробиці пише Banker, посилаючись на слова голови наглядової ради "Альфа-Банку" Романа Шпека.

Девальвація гривні чи волатильність курсу?

За твердженням експерта з "Альфа-Банку" Романа Шпека, до кінця поточного року слід очікувати невеликі скачки курсу долара. Це є стандартним коливанням вартості валюти, що відбувається з року в рік протягом кожного місяця. Плюс підвищення курсу має кілька глобальних факторів, на які Національний банк ніяк не впливає.

Прогноз на курс валют до кінця 2021 року

Цими причинами є подорожчання енергоносіїв: за останні 12 місяців нафта подорожчала на 60%, а вугілля зросло в ціні на 205%. Таким чином, не дивно, що ціна за один долар може підскочити на кілька десятків копійок. В експертних колах ситуацію традиційно не називають девальвацією.

"Волатильність в межах 5% - це нормальне явище для всіх пар валют, яке дозволяє ринку динамічно розвиватися", - каже представник банку.

Які прогнози на курс восени?

Оптимальний сценарій,який очікується до кінця року – 27-27, 5 грн/$. Такі прогнози дає Антон Болдирєв, який очолює департамент казначейсько-інвестиційних послуг "Укрексіму". Якщо курс протримається на такій позначці, середньорічний показник за весь 2021 рік складе 27,73 грн/$. Але є і другий, більш негативний сценарій. Згідно з ним, може статися падіння гривні і тоді курс складе 28 гривень за долар.

Прогноз на курс валют до кінця 2021 року

У будь-якому випадку, економісти рекомендують не впадати в паніку, тому що ніякого різкого стрибка не трапиться. Можливо лише поступове підвищення вартості валюти, і бачачи тенденцію, люди можуть вирішити, як організовувати свої фінанси.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що ПриватБанк більше не буде колишнім через скандальне рішення про поділ.

Також ми писали, що в Україні запустили онлайн-карту податків: що можна дізнатися.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны