Колишній охоронець Путіна Євген Зінічев трагічно загинув за дивних обставин
Колишній охоронець Путіна Євген Зінічев трагічно загинув за дивних обставин

Колишній охоронець Путіна Євген Зінічев трагічно загинув за дивних обставин

Під час навчань у місті Норильськ, намагаючись врятувати життя члена знімальної групи, у віці 55 років трагічно загинув міністр МНС Росії Євген Зінічев. Він очолював Міністерство з 2018 року.

Подробиці повідомляє видання ТАСС.

Помер при виконанні службових обов'язків

За інформацією російських ЗМІ, Євген Зінічев перебував у Норильську на міжвідомчих навчаннях щодо захисту арктичної зони від надзвичайних ситуацій. Крім нього там дислокувалася знімальна група. У планах фахівців було зняти навчальний фільм для Міністерства у справах цивільної оборони, надзвичайних ситуацій та ліквідації наслідків стихійних лих.

Загинув глава МНС Росії Євген Зінічев, рятуючи життя оператора

Як уточнила в повідомленні головний редактор телеканалу RT Маргарита Симоньян, глава МНС спробував витягнути з води оператора знімальної групи, який послизнувся і впав з обриву. Найближче до потерпілого був тільки Зінічев: "Він рвонув у воду за людиною, яка зірвалася, і розбився об виступаючий камінь". Пізніше повідомили, що оператора врятувати теж не вдалося.

Вже призначили заміну голові МНС

Прес-секретар президента Російської Федерації Дмитро Пєсков повідомив, що Володимир Путін вже проінформований про нещасний випадок. У цей час керівник країни перебував на відпочинку в сибірській тайзі з Міністром оборони Сергієм Шойгу, який сам очолював МНС майже 20 років. Відомо, що Путін вже розпорядився призначити тимчасово виконуючим обов'язки загиблого міністра його першого заступника Олександра Чупріяна.

Євген Зінічев загинув через нещасний випадок у Норильську

Євген Зінічев змінив Володимира Пучкова на посаді в травні 2018 року, після пожежі в торговому центрі "Зимова вишня" в Кемерово. Раніше загиблий працював у КДБ, потім у Федеральній службі охорони, також був особистим охоронцем Володимира Путіна.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що російський пропагандист Дмитро Кисельов був терміново госпіталізований.

Також ми писали, що українцям потрібно відчути якусь серйозну несправедливість, щоб це переросло в протест, - Мусієнко.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом