Володимир Зеленський їде до США
Володимир Зеленський їде до США

Володимир Зеленський їде до США

Нещодавно президент України Володимир Зеленський повернувся зі Сполучених Штатів Америки, де зустрічався з главою країни та іншими високопоставленими людьми. Незабаром він знову поїде в Америку.

Про це повідомляє "Укрінформ", посилаючись за заяву прес-секретаря президента Сергія Нікіфорова.

Мета поїздки в Америку

За інформацією першоджерела, Володимир Зеленський планує відвідати вже не Вашингтон, а Нью-Йорк. Не встиг президент повернуться з дружиною з США, де провів результативні кілька днів за спілкуванням з Джо Байденом і багатьма важливими особистостями, як оголосив, що в кінці вересня полетить назад.

Зеленський планує відвідати сесію Генеральної Асамблеї ООН

У Нью-Йорку керівник нашої країни планує відвідати загальні дебати і засідання високого рівня на 76-й сесії Генеральної Асамблеї ООН. Цей захід щорічно організовують у вересні, на засіданні зазвичай присутні глави держав і урядів країн-учасників Організації Об'єднаних Націй. Що стосується програми поїздки, в прес-службі президента поки не дають конкретної інформації, але обіцяють надати розголосу програмі пізніше.

Результат поїздки в США

Недавній візит до Вашингтона закінчився для обох сторін дуже результативно і позитивно. Одна тільки особиста зустріч з президентом Америки Джозефом Байденом, що тривала приблизно дві години замість обумовленої години, закінчилася підписанням двосторонньої заяви про стратегічне партнерство.

Зустріч Джо Байдена і Володимира Зеленського у Вашингтоні

У документі обумовлені пункти, що стосуються оборони, реформ, захисту прав людини і демократичних свобод, енергетики, війни на Сході України і багато іншого. Експерти називають зустріч і її результат "класичним прикладів виграшу для України та США".

Раніше портал MY.UA повідомляв, що депутат застряг у туалеті: "Звільняти" політика приїхали поліцейські.

Також ми писали, що Денис Монастирський заявив, що до кінця року в Україні приймуть закон про зброю.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом