У Києві відкрився новий заклад із французькою кухнею Frou Frou — від міжнародного холдингу Bulldozer Group Ukraine. Ресторан поєднує французький стиль, любов до смачної їжі та багатої винотеки.
Frou Frou — місце у самому центрі Києва, де французькі вікна, невелика тераса та аромати випічки і міцної кави нагадують про атмосферу часом галасливого, але завжди затишного Парижа. У ресторані важлива кожна деталь: живі квіти, білосніжні скатертини, ненав’язлива лаунж музика. Все, що допоможе по-справжньому відпочити та насолодитися трапезою.
За створення меню у Frou Frou відповідальний шеф-кухар Сергій Савенко, з досвідом понад 20 років, на кулінарному шляху котрого багато успішних проєктів в Україні та за її межами. На думку шефа, якісні продукти не потребують обтяжливих соусів, тому своїм завданням вважає підкреслити основний смак страви. Адже першочергово їжа має бути смачною, а вже потім яскраво презентованою. Усі процеси приготування відбуваються на відкритій кухні, на яку може потрапити кожен охочий гість.
У меню Frou Frou є великий розділ солоних та солодких сніданків і Raw bar із різноманітними тартарами та карпачо. За розділ буланжері відповідальний пекар закладу Захар, який протягом дня пече перед гостями на відкритій пекарні свіжий хліб та багети, які можна купити із собою. У меню гості також знайдуть традиційний цибулевий суп, Єлисейський суп, приготований за рецептом натхненника “нової гастрономії”, французького шеф-кухаря Поля Бокюз, й особливу страву основного розділу — качку конфі, за приготуванням якої стоять години кропіткої праці.
Не залишить байдужими гостей Frou Frou й вибір десертів. Зокрема відомий тарт Татен у закладі набув нової форми. Десерт подають у розібраному вигляді, а суфле із ягідним соусом необхідно замовляти на початку трапези, адже на приготування витрачається щонайменше 40 хвилин.
Винотека ресторану зібрала найкращі екземпляри із різних регіонів світу, де переважну більшість все ж складають французькі вина. Тут також подають міцні напої французького походження — кальвадос, коньяк, витончені вина з елітних сортів винограду та ультрасучасні коктейлі із низьким вмістом алкоголю, відомі у світі як Low ABV (low alcohol by volume). Для приготування коктейлів використовують французький алкоголь і французькі інгредієнти — ревінь, лаванду. Створенням коктейльної карти Frou Frou займався Олег Якобенко — шеф-бармен мережі закладів Bulldozer Group Ukraine.
Дизайн інтер’єру Frou Frou виконаний у mix&match стилі, що втілюється у сміливих поєднаннях різних форм, полярних матеріалів, мотивів та субстанцій. Контрастна підлога та стільниці з натурального мармуру, обшивка стін із натурального дерева, люстри, виготовлені за індивідуальним дизайном та напівпрозорі штори-кафе — найкраще підкреслюють французький стиль закладу.
Frou Frou ділиться на чотири різні зони, які гармонійно співіснують у стінах одного ресторану. Основна зала, залита світлом — найбільша у ресторані, у якій знаходиться власна пекарня, а також вітрина зі свіжими тістечками. “Бібліотека” — зала, стіни якої вкриті натуральним деревом та прикрашені книжковими полицями. “Овальний кабінет” — зала з величезним овальним столом та приватним санвузлом, що більше нагадує Лей-ле-роз, аніж вбиральню. У залі “Бар” із круглими столами та м’якими диванами відбуваються перфоманси із приготування коктейлів.
Відвідувачі Frou Frou потрапляють в атмосферний заклад, де французька елегантність втілена в найменших деталях: в інтер'єрі, уніформі офіціантів, музиці та ароматах із кухні. Разом вони створюють затишну атмосферу спокою, де лишається просто насолоджуватися життям.
Ресторан французької кухні Frou Frou знаходиться в Києві за адресою вул. Московська 44. Дізнайтеся більше про заклад за посиланням.
Дивіться також: Дослідження: Три чашки кави на день знижують ризик смерті на 12%.