Сенцов перед прем’єрою фільму “Носоріг” зробив фото на підтримку бранців Кремля
Сенцов перед прем’єрою фільму “Носоріг” зробив фото на підтримку бранців Кремля

Сенцов перед прем’єрою фільму “Носоріг” зробив фото на підтримку бранців Кремля

КИЇВ. 10 вересня. УНН. На 78-му Венеційському кінофестивалі перед світовою прем’єрою фільму “Носоріг” команда фільму провела акцію на підтримку українських політв’язнів у РФ та в окупованому Криму. Відповідне фото на своїй сторінці у Facebook опублікував режисер і колишній бранець Кремля Олег Сенцов, передає УНН.

Деталі

"Перед прем'єрою "Носорога" на Венеційскому фестивалі", - написав Сенцов під фото.

На плакатах, з якими команда зробила фото, були надписи "Free Ukrainian Kremlin’s Hostages” та "#PrisonersVoice" - заклики звільнити українських політв’язнів.

Доповнення

Сьогодні, 10 вересня, в офіційній конкурсній програмі "Горизонти" 78-го Венеційського кінофестивалю відбулася світова прем’єра фільму Олега Сенцова Rhino/Носоріг.

Історія стрічки заснована на реальних подіях 90-х в Україні. Головний герой на прізвисько Носоріг потрапляє до кримінального світу і починає свій кривавий шлях, який приведе його зовсім не туди, куди він очікував.
Головні ролі виконали Сергій Філімонов, Євген Черников, Євген Григор’єв та Аліна Зєвакова. Оператором-постановником стрічки виступив відомий польський оператор Богуміл Годфрейув.

Стрічку створено у копродукції України, Польщі та Німеччини. Зйомки "Носорога" проходили в Кривому Розі, Львові та Києві й завершилися в грудні 2020 року.

Додамо

У 2019 р. тріумфальну перемогу в секції "Горизонти" 76-го Венеційського міжнародного кінофестивалю отримала стрічка Валентина Васяновича "Атлантида". Цього року Валентин Васянович представляє в основному конкурсі фестивалю свою нову стрічку "Відблиск", а в "Горизонтах" разом із "Носорогом" за перемогу змагається стрічка "Цензорка" Петера Керекеша спільного виробництва Словаччини, Чехії та України.

Теги по теме
Украина Кремль Олег Сенцов
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader