19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Знакові роботи митців: У Києві відкрилася виставка “30х30. Сучасне українське мистецтво”
Знакові роботи митців: У Києві відкрилася виставка “30х30. Сучасне українське мистецтво”

Знакові роботи митців: У Києві відкрилася виставка “30х30. Сучасне українське мистецтво”

Із 9 до 29 вересня 2021  року в межах програми до 30-річчя незалежності України в Національному центрі "Український дім" проходить виставковий проєкт "30х30. Сучасне українське мистецтво".

Куратор виставки  мистецтвознавець Валерій Сахарук.

На експозиції представлено 30 робіт, які відображають українське мистецтво у період 30 років незалежності України. Особливістю проєкту є рівнозначність художніх творів та кураторського тексту у межах виставкового простору, що базується на дослідженні Валерія Сахарука, яке стала основою для створення однойменної книги.

На виставці "30х30. Сучасне українське мистецтво" будуть представлені роботи знакових для сучасності та історії українського мистецтва художників у поєднанні з кураторським текстом мистецтвознавця.

"Жоден твір, який увійшов у проєкт, не претендує на визначення "найвидатніший". Більшість взагалі перебувала поза активним мистецтвознавчим обігом, поступаючись місцем так званим "блакитним фішкам", котрі заволоділи інформаційним простором. А головним критерієм відбору слугувало суголосся з часом",  наголошує Валерій Сахарук.

Кожнен твір розповідає про видатну особистість, яка лишила свій слід в українському мистецтві. Кожна робота представляє неповторність манери, стилю та цілого художнього напрямку. Серед авторів виставки Олег Голосій, Микола Трох, Федір Тетянич, Олександр Гнилицький, Стас Волязловський, Олександр Ройтбурд. Твори одних сформували образ радикальних 1990-х, інші викривають розгубленість нульових, а заангажованість 2010-х знайшла вираз у роботах молодих авторів.

Виставка "30х30. Сучасне українське мистецтво" проходить з 9 по 29 вересня в "Українському домі". Дізнайтеся більше про подію за посиланням.

 

Дивіться також:

"Радикально інше суспільство": Що потрібно знати про виставку українського мистецтва у Нью-Йорку.

Художник Роман Мінін: "90 відсотків музейних робіт — це побічний ефект любові до життя".

 

сучасне мистецтво
українські художники
Український дім
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны