Російські та білоруські війська вже на кордоні: Наєв оголосив про бойову готовність української армії
Російські та білоруські війська вже на кордоні: Наєв оголосив про бойову готовність української армії

Російські та білоруські війська вже на кордоні: Наєв оголосив про бойову готовність української армії

10 вересня вийшла в ефір програма Савіка Шустера "Свобода слова", де командувач Об'єднаними силами Збройних сил України розповів, що відбувається на кордоні з Білоруссю.

Повну версію інтерв'ю дивіться на YouTube-каналі "Сьогодні".

Кількість військових поблизу кордону

Як розповів Сергій Наєв, зараз в Білорусі, недалеко від кордону з Україною, дислокуються російські військові. Їх чисельність не викликає занепокоєння, приблизне число – дві з половиною тисячі. Також у готовності - невелика кількість броньованої техніки та авіації. Тим не менш, Державна прикордонна служба повністю контролює ситуацію і стежить за розвитком подій.

Сергій Наєв розповів, що українська армія знаходиться в повній готовності

За словами командувача, всі російські війська знаходяться в 14 кілометрах від України. Найближчим часом почнеться фаза активних дій на полігонах в Білорусі, за чим також будуть стежить українські військові, хоча причин у неспокої Сергій Наєв не бачить. Зараз розвідувальні органи зайняті тим, щоб активізувати всі свої засоби для отримання найбільш достовірної інформації з того боку кордону.

Що відбувається в Білорусі?

Гість програми Савіка Шустера уточнив, що "зенітно-ракетні війська, винищувальна авіація теж отримали відповідні завдання, перебувають у відповідній бойовій готовності". Інші військові частини теж отримали розпорядження посилити охорону державного кордону і активно реагувати на будь-яку агресивну діяльність з протилежного боку.

На кордоні Білорусі дислокуються війська Російської армії

Весь галас виник навколо масштабних навчань "Захід 2021", які почалися 9 вересня і будуть проводиться до 16 числа цього місяця. У навчаннях беруть участі війська Російської Федерації, Білорусі, бійці Вірменії, Індії, Казахстану, Киргизстану і Монголії. Про подібну ініціативу було оголошено ще на початку року, тому для українських військових дислокація військ не стала несподіванкою.

Але оголосити готовність до протидії це не забороняє.   

Раніше портал MY.UA повідомляв, що наркодилер уві сні випадково викликав поліцію: копи приїхали на допомогу і заарештували його.

Також ми писали, що Володимир Зеленський ввів у дію секретне рішення РНБО про Військово-морські сили України.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом