5 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Військовий експерт розповів, з якого боку Україні готуватися до удару російський військ
Військовий експерт розповів, з якого боку Україні готуватися до удару російський військ

Військовий експерт розповів, з якого боку Україні готуватися до удару російський військ

Військовий експерт Олександр Мусієнко дав інтерв'ю в програмі "Сегодня. День" на телеканалі "Україна 24", де поділився думкою, звідки українцям очікувати удару військ Російської Федерації.

Подробиці пише ресурс "Україна 24".

Військові навчання в Білорусі

9 вересня на території Білорусі, недалеко від кордону з Україною відбуваються масштабні військові навчання "Захід-2021", в яких беруть участь бійці і одиниці техніки не тільки з Росії, але і кількох інших країн, як Вірменія, Казахстан, Монголія. Зараз Державна прикордонна служба України працює в режимі посиленої готовності, а деякі підрозділи армії готуються захищати наші землі в разі агресії з того боку.

Військовий експерт Олександр Мусієнко розповів, звідки можуть напасти війська Росії

Але от Олександр Мусієнко каже, що українці даремно турбуються про навчання, адже можлива атака російський військ відбудеться не з Білорусі. Звичайно, зараз там дислокуються техніка і авіація, а також тисячі бійців, але поки потрібно тільки відстежувати, скільки людей і одиниць транспорту залишиться в місці навчань після їх закінчення. Не виключено, що в Білорусі залишуть трохи військових, але від них не йде ніяка загроза.

"Хмари ворожі віють над нами"

Реальна загроза зараз надходить з боку Харкова. Приблизно в 300 кілометрах від українського міста, у Воронежі, знаходяться 20-а і 8-а армії Росії. "Там ударна група військ створена і продовжує створюватися. Це ті ж армійські об'єднання, які беруть участь в цих навчаннях. Загроза - це якраз цей напрямок", - уточнив військовий експерт.

Олександр Мусієнко вважає, що не варто бояться військових навчань у Білорусі

Мусієнко вважає, що військові навчання, що відбуваються на території Білорусі, не мають реальної загрози для України, адже подібні дії організовують з 2017 року. З тих пір, слава богу, ніякої підозрілої активності військ Російської Федерації не спостерігається. Зате відстань в 300 кілометрів від Харкова двох армій, причому, бойових підрозділів, вже може здаватися загрозливою.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що російські та білоруські війська вже на кордоні: Наєв оголосив про бойову готовність української армії.

Також ми писали, що секретар РНБО Данилов пропонує ввести в Україні дві державні мови.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом