Моніторинг онлайн-ЗМІ на Донеччині не зафіксував жодного випадку мови ворожнечі — ІМІ
Моніторинг онлайн-ЗМІ на Донеччині не зафіксував жодного випадку мови ворожнечі — ІМІ

Моніторинг онлайн-ЗМІ на Донеччині не зафіксував жодного випадку мови ворожнечі — ІМІ

Моніторинг онлайн-ЗМІ на Донеччині, проведений Інститутом масової інформації, не зафіксував жодного випадку мови ворожнечі.

Загалом було проаналізовано 740 новин з десяти сайтів: karachun.com.ua, novosti.dn.ua, mrpl.city, 0629.com.ua, «Восточный вариант», mrpl.city, 6264.com.ua, mariupolnews.com.ua, mariupol.tv, avdeevka.city, tv7.ua. Моніторинг тривав з 9 до 11 серпня 2021 року включно.

Згідно з методологією моніторингу, мова ворожнечі – це будь-який вислів з елементами заперечення принципу рівності між людьми в правах. Людей можуть дискримінувати через національність, расу, походження (або за географічною ознакою), політичні погляди тощо. 

Єдиним прикладом мови ворожнечі в онлайн-ЗМІ Донеччини, який був зафіксований вже поза періодом моніторингу, стала стаття на сайті 0629.com.ua під рубрикою «Політичні новини»: «Хто з донецьких жене "порожняк" або як працюють нардепи від Донеччини» від 13 серпня.

У цьому тексті, як зазначили в ІМІ, окрім чорного піару, є також виділення у негативному контексті вихідців з певного регіону. Крім того, наявне звинувачення певної групи населення в негативному впливі на суспільство чи державу та твердження про неповноцінність певної групи населення з географічним прив'язуванням.

Минулого разу моніторинг мови ворожнечі в онлайн-ЗМІ Донеччини проводився ІМІ в червні 2020 року. Тоді матеріалів з ознаками мови ворожнечі також не було зафіксовано. 

Нагадаємо, в ІМІ виявили, що в онлайн-ЗМІ на окупованих територіях Донбасу з'явився новий наратив про «самопроголошену Україну».

Фото: slavdelo.dn.ua

Теги по теме
Донбасс Новости Донецкая область Инфопространство
Источник материала
Поделиться сюжетом