19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У Херсоні фермери викидають стиглі кавуни, покупці залишилися ні з чим
У Херсоні фермери викидають стиглі кавуни, покупці залишилися ні з чим

У Херсоні фермери викидають стиглі кавуни, покупці залишилися ні з чим

У 2021 році ціна на баштанні досить низька, в порівнянні з минулими роками. Але оскільки попит дуже низький, а пропозиції багато, фермери зазнають збитків, адже не можуть продати врожай.

Відео, де кавуни викидають з вантажівки, опублікували в херсонському Telegram-каналі.

Чому ягодовидні плоди валяються на землі?

На відео фермери з Херсонської області викидають стиглі кавуни з вантажівки на поле, де ті розбиваються вщент і залишаються лежати, щоб незабаром згнити. Як кажуть самі призвідники, краще вже дати ягоді стати добривом для грунту, ніж викинути на смітник, наприклад. Аграрії скаржаться, що не змогли продати величезний урожай кавунів, їх не хочуть купувати оптом навіть за смішну ціну – 50 копійок за кілограм.  

Ось люди і знайшли вихід. Тоді як в пабліку, де опублікували відео нещадного знищення, багато хто обурюється, що ягоду можна було безкоштовно віддати людям або в магазини, або ж відвести в дитячі будинки, садки і школи, роздаючи дітям на радість. Є й ті, хто так само зіткнувся з проблемою, вони пишуть в коментарях до посту: "Ми посадили кавун, вклали тисячі гривень плюс свою працю, плюс нерви. Опинилися в повній дупі, навіть не в нулі. І ви ще будете розповідати, кому нам що везти?".

Ціна на баштанні плоди дуже низька

Як скаржаться фермери, урожай в 2021 році дуже плідний, ось тільки попиту на кавуни чомусь немає. Навіть за низьку ціну в магазинах ніхто не хоче купувати, тому плоди гниють і викидаються на смітники. Через це оптовики не закуповують продукцію, і фермерам нічого не залишається, як ось такими методами позбавлятися від покладів.

Фермери не можуть продати урожай кавунів, а в магазинах залишаються поклади товару

Чим більше в міста завозять кавунів, тим більше на них падає ціна. Але торгові мережі не можуть розпродати товар. Зараз вже проходить сезон баштанних, так що на багатьох полях скоро з'являться потрощені кавуни, які не знайшли свого притулку ні в магазинах, ні в холодильниках споживачів.  

Раніше портал MY.UA повідомляв, що кожен хот-дог скорочує життя людини на 36 хвилин, - вчені.

Також ми писали, скасування індексації і величезні штрафи: Україну чекає "зарплатна" революція.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом