6 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
7 способів, як правильно зберігати  сушені гриби
7 способів, як правильно зберігати сушені гриби

7 способів, як правильно зберігати сушені гриби

Осінь – грибна пора. Проте зібрати хороший врожай – це ще не все. Щоб гриби зберігалися кілька років і не втрачали свого смаку, їх необхідно правильно зберігати.

Про це повідомляє "Сьогодні".

Сушені гриби можуть довго залишатися придатними до використання на кухні, якщо їх зберігати подалі від комах, вогкості і сторонніх запахів.

Загальні правила зберігання сушених грибів

Пам’ятайте, що гриби вирізняються своєю  гігроскопічністю. Вони душе швидко вбирають у себе вологу. Тому приміщення, де їх зберігають, має бути сухим і позбавленим сирості.

У грибів дуже сильний специфічний аромат, який може поширюватися і потрапляти на продукти, що будуть поруч. Можливий і протилежний варіант, коли гриби вберуть у себе запах, який їх оточуватиме. Його ви відчуєте, коли будете готувати цей продукт.

Перед тим, як відправити гриби на тривале зберігання, їх необхідно добре висушити. Кожен шматочок готового продукту має розламуватися із дзвінким хрустом.

Проте важливо не пересушити гриби, адже так вони будуть кришитися. У свою чергу недосушений гриб швидко зіпсується і запліснявіє.

Під час зберігання час від часу перевіряйте стан грибів, щоб не пропустити моменту, коли вони почнуть псуватися.

Як зберігати гриби?

Перший спосіб зберігання грибів – просто на нитці, на якій вони сушилися. Проте важливо подбати, щоб приміщення, де вони висітимуть, було сухим, темним, не дуже жарким, і добре провітрювалося.

Щоб гриби не постраждали від пилу і комах, накрийте їх лляною або бавовняною тканиною.

Як правильно зберігати сушені гриби?

Ще один варіант – покласти сушені гриби до тканинних мішечків, які слід завчасно прокип’ятити у сольовому розчині і висушити. Так ви вбережете продукт від шкідників. Слідкуйте, щоб в приміщенні, де зберігатимуться гриби не було посторонніх запахів.

Сушені гриби також можна залишити в картонних ящиках, на дно яких необхідно покласти папір або пергамент. Продукт варто розмістити тонким шаром на дні коробки і накрити папером. А ящик закрийте і заклейте скотчем.

Тривалий час зберігати сушені гриби можна у пластиковій герметичній тарі. Проте слідкуйте, щоб сам матеріал, з якого зроблена тара, не мав ніякого запаху. Адже його можуть увібрати гриби.

Тримати сушені гриби можна в пакетах. Вони займають мало місця. Проте так збільшується ймовірність того, що продукт травмується.

Як правильно зберігати сушені гриби?

Обережно насипте гриби в пакети та притисніть, щоб випустити зайве повітря. Після цього зав’яжіть або заклейте пакет і покладіть в сухе, темне місце.

Один з найкращих методів тривалий час зберігати гриби – помістити їх до скляних банок. Вони вбережуть продукт від сторонніх запахів, вологи і шкідників.

Проте перед тим, як насипати гриби в банку, тару необхідно помити, пропарити і висушити. Банку можна закрити звичайною капроновою кришкою і поставити до темного прохолодного місця.

Ще один хороший спосіб тривалого зберігання грибів – у формі порошку. Сушені гриби можна перетерти, додати до них сіль та спеції за бажанням. Зберігати такий порошок найкраще у скляній тарі.

Нагадаємо, як правильно зберігати часник в домашніх умовах, щоб він не псувався.

Раніше повідомлялося, як харчуватися восени: лікар-дієтолог назвав найнеобхідніші продукти.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом