19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Інструктори автошкіл у минулому? Українцям дозволили здавати на права онлайн
Інструктори автошкіл у минулому? Українцям дозволили здавати на права онлайн

Інструктори автошкіл у минулому? Українцям дозволили здавати на права онлайн

15 вересня відбулося чергове засідання Кабінету Міністрів онлайн, на якому було прийнято постанову, що дозволяє автошколам навчати водіїв дистанційно.

Засідання опубліковано на YouTube-каналі КабМіну.

Онлайн-перепідготовка в автошколі

На засіданні Денис Монастирський, голова Міністерства внутрішніх справ, пояснив, що "мова йде про забезпечення права на дистанційну форму навчання з підготовки водіїв за допомогою єдиної інформаційної системи МВС, і про можливість отримання через електронний кабінет водія посвідчення водія з використанням засобів поштового зв'язку".


Таким чином, будь-яка сертифікована автошкола може навчати своїх учнів онлайн, але для цього спочатку потрібно повідомити найближчому територіальному відділенню МВС під час формування списку в Єдиному державному реєстрі Міністерства. Опісля навчання, складання іспитів і навіть отримання прав можна здійснювати, не виходячи з дому. Вважається, що онлайн-підготовка пройдена, якщо учень знаходився в мережі і присутній на всіх заняттях дистанційно.

Чи буде такий процес якісним?

Оскільки автошкола, крім занять безпосередньо на дорозі, спочатку дає знання правил дорожнього руху, тобто, вчить теорії, то алгоритм навчання мало чим відрізняється від навчання в школі чи університеті. У пояснювальній записці з приводу проекту постанови зазначено, що "для надання знань немає географічних кордонів, тому дистанційне навчання буде сприяти створенню умов, необхідних для досягнення нової сучасної освіти, а також отримання можливості безперервного підвищення кваліфікації і професійної компетентності водіїв".

Водії зможуть пройти навчання в автошколі онлайн

Групи, допущені на онлайн-лекції та тестування, можуть становити не більше 10 чоловік, плюс ті учні, які займаються в автошколі індивідуально. Отримати водійське посвідчення можна в будь-який зручний час і місце кур'єром.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що Михайло Поплавський відкрив в КНУКіМ факультет TikTok: чому навчатимуть тіктокеров?

Також ми писали, що Instagram поверне кнопку Direct і додасть ще дві нові "фішки".

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом