У Карпатах після розпалювання багаття стався вибух, загинули туристи
У Карпатах після розпалювання багаття стався вибух, загинули туристи

У Карпатах після розпалювання багаття стався вибух, загинули туристи

15 вересня, приблизно о 21:20 поблизу с. Вороненко, біля підніжжя гори Під-Берди відпочивала група туристів з 12 чоловік. Через розпалювання багаття стався вибух, що спричинив за собою жертви.

Про інцидент повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій.

Подробиці події

За інформацією першоджерела, в Карпатах відпочивала група туристів, серед яких було 12 осіб, в тому числі - двоє маленьких дітей 2016 і 2018 рр. народження. Увечері, бажаючи зігрітися або приготувати вечерю, люди вирішили розпалити багаття. Але під час спроби це зробити стався вибух невідомого походження, що спричинило за собою смерть двох людей, мабуть, найближче перебували до вогнища.

У Карпатах стався вибух після розпалювання багаття

Також, як повідомляє ГСЧС, троє людей сильно травмовані, ще одна людина отримала контузію. Коли Державна служба з надзвичайних ситуацій прийняла виклик про допомогу, на пошуки туристів направили 6 одиниць техніки, також у рятувальній операції приймати участь 30 чоловік. Вранці наступного дня всіх постраждалих передали медичним працівникам, які госпіталізували людей для надання спеціалізованої допомоги.

Запобіжні заходи при розпалюванні багаття

Поки ведеться розслідування причин, які спричинили вибух і смерть людей. Але туристи часто не знають про пожежну безпеку нічого, тому нещасні випадки і трагічні загоряння трапляються досить часто. Наприклад, люди можуть розпалювати багаття не в спеціально передбачених для цього місцях.

У Карпатах після вибуху багаття загинуло двоє туристів

Або ж використовують засоби, непридатні для безпечного загоряння. Тим більше, в період, який є пожежонебезпечним. Природно, до сих пір трапляється, що з необережності або спеціально кидаються недопалки в лісистій місцевості, сірники, не до кінця погашені вогнища. Все це призводить до непоправних наслідків, як опіки або смерть.

Раніше портал MY.UA повідомляв, 7 способів, як правильно зберігати сушені гриби.

Також ми писали, що море крові: мисливці з Європи загнали 1 428 дельфінів на мілководді і жорстоко вбили.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом