19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У Росії почалися вибори до Держдуми: новий парламент - загроза Путіну?
У Росії почалися вибори до Держдуми: новий парламент - загроза Путіну?

У Росії почалися вибори до Держдуми: новий парламент - загроза Путіну?

17 вересня в Російській Федерації почалися вибори в Державну Думу, які триватимуть рекордно малу кількість днів - до неділі 19 вересня. У чому причина і чим примітні ці вибори?

Подробиці пише BBC.

Чим загрожує Володимиру Путіну новий склад Думи?

У Держдумі Росії 450 членів, половина з яких буде обиратися голосуванням в одному турі, інша половина пройде за пропорційними списками. Що цікаво, більшість росіян щиро вважають, що діяльність парламенту чисто номінальна, адже дві третини голосів займають члени правлячої партії Путіна "Єдина Росія", тому всі законодавчі ініціативи, які виходять від адміністрації президента, приймаються беззаперечно.

Політичні експерти стверджують, що владі потрібно підтримувати в Держдумі максимально лояльну до себе аудиторію, адже вже в 2024 року закінчується черговий термін президентства Путіна. І хоч поки невідомо, чи буде політик балотуватися знову, в парламент потрібно вже зараз просувати послідовників, не даючи можливості конкурентам заснувати свій вплив.

І щоб реалізувати цей план, з виборчих бюлетенів, як пише BBC, виключають всіх потенційно небезпечних опозиціонерів, здатних повести за собою парламент. Наприклад, законом було заборонено приймати участь у виборах тим людям, які причетні (або раніше притягувалися) до спільної діяльності груп, визнаних екстремістськими. Мінус сотні і тисячі виборців, які могли хоч якось вплинути на склад Держдуми.

Українське питання в поточних виборах

Олексій Навальний, головний опонент Путіна, якого засудили за опозицію владі


Що цікаво, питання, яке стосується України та окупованих територій, все рідше звучить у виборчих програмах партій. Наприклад, Жириновський у своїй кампанії хоче "повернути Росії все колишні території СРСР, але через референдуми, мирно, без воєн". А партія "Справедлива Росія - За правду" агітує країну визнати самопроголошені "ДНР" і "ЛНР".

Також відомо, що деякі жителі цих територій, які виявили бажання отримати російське громадянство, зможуть взяти участь у виборах. Людей привезуть в найближчу Ростовську область на виборчі дільниці на безкоштовних автобусах.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що Білецький заявив, що нова українська тероборона базується на старій радянській.

Також ми писали, що Дмитро Разумков про свою відставку: "Така вже я є і змінюватися теж не буду".

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом