В Росії на виборчих дільницях голосно вмикають музику, щоб Facebook банив трансляції через авторські права
В Росії на виборчих дільницях голосно вмикають музику, щоб Facebook банив трансляції через авторські права

В Росії на виборчих дільницях голосно вмикають музику, щоб Facebook банив трансляції через авторські права

На цих виборах ЦВК РФ посутньо обмежила можливість незалежного відеоспостереження за процесом виборів через камери ув онлайн.

Про це йдеться у телеграм-каналі недопущеної до виборів екскандидатки в Законодавчі збори Петербурга Ірини Фатьянової з посиланням на спостерігачів. Раніше вона очолювала петербурзький штаб опозиціонера Олексія Навального.

Спостерігачі розповіли, що на дільницях вмикають гучну іноземну музику на другий день виборів. Вони вважають, що це робиться для того, аби фейсбук банив трансляції за порушення авторських прав. 

Цей спосіб не новий. Наприклад, в лютому поліцейський з США включив музику, коли його знімали на відео, щоб перешкодити записи через алгоритми інстаграму.

Раніше було відомо, що доступ до відеоспостереження на виборах буде суттєво обмежений і звичайні спостерігачі не матимуть до нього повноцінного доступу. 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от ALWAYS FILM THE POLICE #AFTP (@mrcheckpoint_)

В Росії зараз тривають триденні вибори у Держдуму.

Нагадаємо, що компанії Google та Apple видалили зі своїх магазинів-застосунків Google Play і App Store пов'язаний із російським опозиціонером додаток «Навальний».

В Apple соратникам Олексія Навального пояснили, що приводом для блокування програми стало визнання ФБК екстремістською організацією. За версією Роскомнагляду та Генпрокуратури РФ, застосунок містить «заборонений у Росії контент» і «дозволяє втручатися у вибори».

Згодом американські ЗМІ написали, що російська влада ознайомила компанію Google зі список тих її співробітників, яким би загрожувало кримінальне переслідування, якби IT-гігант не заблокував застосунок «Навальний» з Google Play для користувачів із Росії.

Фото: скриншот з відео з тг-каналу «Фатьянова»

Теги по теме
выборы местные выборы Алексей Навальный
Источник материала
Поделиться сюжетом