Чому і наскільки Кабмін продовжив адаптивний карантин
Чому і наскільки Кабмін продовжив адаптивний карантин

Чому і наскільки Кабмін продовжив адаптивний карантин

Адаптивний карантин та режим надзвичайної ситуації в Україні продовжили до 31 грудня 2021-го року.

Відповідне рішення прийняли на засіданні Уряду у понеділок, 20 вересня, повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров’я.

Глава МОЗ Віктор Ляшко заявив, що епідемічна ситуація в Україні зараз під контролем. Хоча в країні і фіксують збільшення кількості хворих на COVID-19, вакцинація надає "запас міцності".

"Медична система готова реагувати на нову хвилю, але найкращий спосіб зберегти своє життя та здоров’я - щепитися від коронавірусної інфекції за першої нагоди”, - додав пан Ляшко.

Віктор Ляшко. Фото moz.gov.ua

Цього вівторка, 21 вересня, відбудеться засідання Державної комісії ТЕБ та НС. Під час засідання офіційно оголосять, коли всі територія України переходить до жовтої зони епіднебезпеки.

Карантинні обмеження у жовтій зоні

На сайті МОЗ зазначається, що при жовтому рівні епіднебезпеки посилюються карантинні обмеження.

Так у жовтій зоні не можна проводити масові заходи, де більше однієї особи на 4 кв. м. Також забороняється наповненість залів понад 2/3 від кількості місць.

У кафе та інших закладах харчування не можна розміщувати більше 4 осіб за столиком. При цьому відстань між столами має бути мінімум 1,5 метри.

Усі заклади культури будуть працювати з наповненістю менше 2/3 місць або 50% місць у залі.

Карантин продовжили до кінця року

Робота спортзалів та фітнес-центрів дозволяється лише з обмеженою кількістю відвідувачів – не більше однієї особи на 10 кв. м.

Водночас, якщо усі учасники (відвідувачі) та мінімум 80% організаторів масових заходів або працівників закладів харчування або культури, спортзалів тощо будуть вакциновані хоча б однією дозою вакцини, то карантинні заходи жовтого рівня застосовувати не будуть. Це ж саме стосується наявності результат ПЛР- чи експрес-тестування, яким менше 72 годин.

Нагадаємо, що вісім областей України на межі посилення карантину.

Читайте також про те, що нові правила карантину можуть почати діяти наприкінці вересня.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.


Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом