Несміянов попередив, що українці можуть залишитися без питної води: "Далі все буде гірше"
Несміянов попередив, що українці можуть залишитися без питної води: "Далі все буде гірше"

Несміянов попередив, що українці можуть залишитися без питної води: "Далі все буде гірше"

Виконавчий директор Союзу споживачів України Максим Несміянов у програмі Катерини Павлової "MY.UA" заявив, що українці можуть залишитися без доступу до питної води.

"Зараз вода смердить у багатьох містах. З чим це пов'язано? Температурний режим виріс – Дніпро цвіте шалено. У нас досі фосфати дозволені, ми досі все скидаємо у відкритому вигляді в Дніпро, очисні споруди знаходяться в поганому стані... А потім дивуємося, що ми п'ємо. Вибачте, все, що нагадили – те і п'ємо", - каже експерт.

За його словами, багато міст України вже обмежені в доступі до води.

"А далі все буде гірше. Температурний режим змінюється, води стає все менше. Вже зараз води мало! Нас рятує те, що після Радянського Союзу у нас була якась промисловість, яка споживала величезну кількість води. Після того, як цього не стало, у нас як мінімум звільнилися ці вільні потужності... Тобто споживання на 30% зменшилося", - сказав Несміянов.

Він зазначив, що в деяких містах (наприклад, в Очакові) подобова подача води. Виконавчий директор Союзу споживачів розповів, чи можуть в цій ситуації опинитися всі великі міста.

"Все залежить від клімату, як все буде швидко змінюватися. Південь дуже швидко сохне. Але ви ж зрозумійте, води все менше. Ми не є дуже забезпеченою країною. У нас Дніпро не чиститься нормально, у нас на екологію всі забивають, у нас же "моя хата скраю – нічого не знаю", - резюмував експерт.

Як повідомляв My.uа, мешканців західних регіонів України попередили про надзвичайну небезпеку.

Також My.uа писав, як позбутися від алергенів в спальні.

Источник материала
Поделиться сюжетом