6 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"Майже всі госпіталізовані за 3 місяці – не вакциновані", – головний санлікар Кузін
"Майже всі госпіталізовані за 3 місяці – не вакциновані", – головний санлікар Кузін

"Майже всі госпіталізовані за 3 місяці – не вакциновані", – головний санлікар Кузін

Останнім часом підвищується не тільки кількість нових заражень коронавірусів, а й число госпіталізованих з гострою формою хвороби. Практично всі люди - не зробили щеплення від COVID-19.

Подробиці повідомляє «Громадське».

Який відсоток госпіталізованих не мають щеплення?

Статистику навів головний санітарний лікар України Ігор Кузін. Він володіє даними Електронної системи охорони здоров'я, згідно з якою, якщо брати інформацію за останні три місяці, приблизно 98,1% людей, що потрапили до лікарні з гострою формою коронавіруса або іншими ускладненнями від COVID-19, не пройшли курс вакцинації. Більш того, не зробили жодного щеплення, що вже говорити про два обов'язкові.

Ігор Кузін, головний санітарний лікар України

За словами Ігоря Кузіна, така тенденція призводить до складної епідеміологічної ситуації, яку в Україні спостерігають сьогодні. Кожен день статистика свідчить, що тільки за один останній тиждень нових хворих, зареєстрованих офіційно, стало більше в два рази. Яке реальне число хворих, що не звернулися в лікарню, невідомо.

Найменше вакцинованих серед людей в зоні ризику

На жаль, по мінімуму звертаються в пункти вацінаціі за безкоштовним щепленням якраз ті верстви населення, які мають найбільший ризик не тільки заразитися вірусом, а й отримати гостру форму. Йдеться про людей, старших 60-ти років, організм яких ослаблений і не може чинити опір нападу COVID-19.

Кількість вакцинованих в лікарнях - мізерно мала

Також в серйозній зоні ризику ті, хто хворіє хронічними супутніми захворюваннями, наприклад, цукровим діабетом, серцево-судинними хворобами, онкологією тощо. Природно, загроза захворіти вище у тих, хто кожен день стикається з великою кількістю людей, припустимо, співробітники державних органів, педагоги, фахівець соцслужб та ін.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що температура і судоми: під Києвом студент помер після вакцинації від COVID-19.

Також ми писали, що в Італії вводять COVID-паспорта, без яких не пускають на роботу.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны