TikTok обмежив доступ дітям: лише 40 хвилин на день і без нічного перегляду
TikTok обмежив доступ дітям: лише 40 хвилин на день і без нічного перегляду

TikTok обмежив доступ дітям: лише 40 хвилин на день і без нічного перегляду

На сайті компанії, що представляє китайську версію соціальної мережі TikTok - Douyin - з'явилося повідомлення про те, що тепер підлітки і діти до 14 років не зможуть користуватися додатком скільки хочуть.

Інформація опублікована на офіційному ресурсі Douyin.

Обмеження в часі користування

Слідом за новиною про те, що китайським дітям заборонили сидіти за комп'ютером і безпосередньо в Інтернеті, відвівши на це невелику кількість часу в тиждень, з'явилася інформація, що тепер переглядати відео в TikTok теж буде доступно лише 40 хвилин на день.

Китайський аналог ТікТока - Douyin - обмежив доступ дітям

Обмеження торкнулися користувачів, зареєстрованих під власним ім'ям і якщо вони вказали справжні дані про рік народження. Якщо система підрахувала, що користувачеві менше 14 років, вона автоматично переводить людину в "молодіжний режим". Самостійно і вручну поміняти настройки назад неможливо.

Коли додаток працює в зазначеному режимі, доступ до перегляду можливий лише 40 хвилин в день, а також заблокований вночі - з 22:00 до 06:00. Керівники китайської версії Douyin агітують батьків перевірити, чи справжні особисті дані вказані в профілі дитини, і якщо ні, то ввести правильну дату народження.

Обмеження по контенту

Діти до 14 років можуть переглядати ТікТок тільки 40 хвилин в день


Мало того, що дітям обмежили час користування, так ще й модернізували і автоматизували контент, який з більшою ймовірність буде показаний дитині. Так, в "молодіжному режимі" рекомендуються до перегляду відео освітнього спрямування, науково-популярні матеріали, зйомки з виставок і музеїв, ролики про історію країни і подорожах Китаєм.

Зауважимо, що додаток TikTok став мегапопулярним в 2020 році і за статистикою на квітень 2021 рік має приблизно 800 мільйонів користувачів по всьому світу.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що названі кращі функції Viber, про які ви не знали.

Також ми писали, що Facebook не обмежиться блокуванням і ожесточить покарання за порушення правил.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом